Avto
13940 ogledov

Najbolj prodajani avto ostaja brez prenove

Tesla Y Saša Despot Tesla Y
Elon Musk je v enem stavku ohladil pričakovanja glede ene najbolj težko pričakovanih avtomobilskih novosti letošnjega leta, posodobljenega tesle model Y.

Tesla je v zadnjih treh letih posodobila vse svoje ključne modele, razen enega. Model S, X in 3 so poleg oblikovanih sprememb vsi že prešli na naslednjo generacijo strojne opreme, ki dovoljuje izboljšano izkušnjo podpornih sistemov v avtih. Vse novosti sicer niso dobile pozitivnega sprejema, predvsem volani brez obvolanskih ročic so deležni uporabniških kritik.

Logično in predvsem po lanski prenovi cenovno sorodnega limuzinskega model 3 (highland) naj bi trendu sprememb sledil še najbolj prodajan avto na svetu, križanec model Y. O projektu 'juniper' se govori že dolgo, praktično ves svet je pričakoval, da ga bodo pri Tesli najavili še letos. 

A vse burno dogajanje v povezavi s prodorno znamko v zadnjih mesecih, od hudega upada naročil do vesti o tem, kako so strojno opremo za avte v imperiju Elona Muska prerazporedili v vesoljski program, so očitno začele puščati posledice pri načrtih Tesle. 

"Ne, prenove model Y letos ne bo," je prek vikenda tvitnil Elon Musk in s tem hitro pogasil naraščajoče govorice znotraj delniških krogov o tem, da bo model Y 'juniper' morda predstavljen že celo julija. 

Kasneje je dodal, da Tesla stalno izboljšuje avte in da so tudi tisti, ki so narejeni čez 6 mesecev, nekoliko boljši od prejšnjih. 

Pri Tesli so sicer že na začetku leta opozorili, naj morebitne stranke ne špekulirajo z odlašanjem nakupa v pričakovanju, da je skorajšnja prenova pred vrati. 

Tesla Y | Avtor: Saša Despot Tesla Y Saša Despot

V prenovljenem model Y lahko podobno kot glede model 3 med drugim pričakujemo že omenjeni volan brez ročic, večji sredinski zaslon, ambientalno osvetlitev, boljšo strojno opremo ...

Tesla model Y je bil lani najbolj prodajan avto v Evropi sploh, seveda tudi daleč najbolj prodajan električni. Je tudi eden najbolj prodajanih avtov na svetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • slopubec 05:31 13.junij 2024.

    Jajca od avta.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:19 12.junij 2024.

    Jajca na kvadrat,edino potegne pa dober

  • Toma 07:08 12.junij 2024.

    Ni gumbov, ni interesa!