Avto
2 ogledov

Nova trofeja za Torinčane

Linea je prepričala z obliko, uporabnostjo in vrednostjo glede na ceno. Žurnal24 main
Fiatov model linea je dobil nagrado za najboljši avtomobil leta po izboru organizacije Autobest, ki vključuje 15 vzhodnoevropskih držav, tudi Slovenijo.

Bolj ko se približuje konec leta, bolj se Fiatu smeji. Po nazivih za evropski avto leta za model 500 in avto leta v Latinski Ameriki za fiata punto je priznanje dobil še model linea, limuzinska različica punta.

 

Vrstni red

1. fiat linea
2. kia c'eed
3. mazda 2
4. škoda fabia
5. toyota auris

Žirijo je sestavljalo 15 avtomobilskih novinarjev iz 15 držav, ki imajo skupaj več kot 300 milijonov prebivalcev. Članice so Bolgarija, Ciper, Hrvaška, Grčija, Makedonija, Poljska, Češka, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Turčija, Ukrajina in Madžarska.

Linei so novinarji v skupnem seštevku podelili 850 točk, s čimer je za 66 točk prehitela drugouvrščeno kio c'eed. Na tretje mesto se je uvrstila mazda 2, v finale pa sta se uvrstili še škoda fabia in toyota auris. Vsak član žirije je med finaliste razdelil 240 točk. Izbor Autobest se od drugih izborov razlikuje po poudarku, ki ga daje nekaterim lastnostim vsakega vozila, kot so vrednost za denar, vzdržljivost in kvaliteta izdelave. Fiat linea se je izkazala z originalnim dizajnom, uporabnostjo in dobrimi voznimi lastnostmi ter po zelo dobrem razmerju med ceno in vrednostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.