Avto
2 ogledov

Novi stari karavan

Pri novem variantu ostajata enaka tako videz zadnjega dela kot tudi prostornina
1/9
Žurnal24 main
Šesti rod golfa je dopolnila različica variant, namenjena tistim z velikimi potrebami po prostoru v prtljažniku.

Variant generacije pet je bil predstavljen pred manj kot dvema letoma, zato so pri VW menili, da zadka oblikovno ni treba spreminjati. Zato so spremembe doletele predvsem sprednji del in notranjost, ki sta zdaj ukrojena v skladu z novo generacijo. Prtljažnik ostaja enako velik, ob nepodrtih sedežih vanj stlačite za 505 litrov prtljage.

Spredaj je variant dobil znano podobo šeste generacije. © VW

 
Po 2- in 4-vratni različici golfa šeste generacije ter po golfu plus je karavanski golf četrta karoserijska izvedenka. Sprva ga bo poganjal TSI-motor z 90 kW (122 KM) ter dva turbodizelska motorja. Manjši, 1,6-litrski dizel je novost, na zalogi ima 77 kW (105 KM). Močnejši dvolitraš je že znan in ponuja za 103 kW (140 KM) moči.

Posodobljena je tudi notranjost. © VW

 
Naknadno bodo v ponudbo vključeni še motor z večtočkovnim vbrizgavanjem in močjo 75 kW (102 KM) ter še en bencinski motor TSI s 118 kW (160 KM). Vseh šest motorjev izpolnjuje zahteve novega evropskega normativa EU5. Paketi opreme so trije – baseline, comfortline in highline.

Golf variant bo v Sloveniji na voljo jeseni. V Nemčiji je že na prodaj, začetna cena se začne pri 18.500 evrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.