Avto
25 ogledov

Peugeot predstavlja SxC

Peugeot SxC koncept
1/11
Žurnal24 main
Peugeot ima velike načrte v SUV segmentu vozil. V ta namen bo na avtosalonu na Kitajskem predstavil koncept hibridnega crossoverja SxC, ki je najava novega SUV modela.

Peugeot na Kitajskem vsako leto predstavi vsaj en nov produkt. Letos bo v okviru avtosalona v Šanghaju premierno predstavil hibridni crossover koncept SxC (Shanghai cross concept), s katerim napoveduje, da je treba v prihodnje nanj resno računati tudi v segmentu mestnih SUV vozil, ki so predvsem v Aziji vse bolj priljubljena.

4,87 metra dolg in 1,61 metra širok koncept ima kar nekaj oblikovalskih posebnosti, kot so v nasprotno smer odpirajoča stranska vrata za lažje vstopanje na zadnje sedeže, velika 22-palčna kolesa in LED tehnologija žarometov. Posebnost je tudi agresivno oblikovana zračna reža in ozki žarometi. Za motorizacijo so poskrbeli s peugeotovim HYbrid4 hibridni sklop, ki ga sestavljata 1,6-litrski bencinski motor z močjo 160 kilovatov (218 KM) in s turbinskim polnilnikom ter električni motor (71 kW/95 KM) na zadnji osi. Menjalnik je samodejni šeststopenjski, baterije pa litij-ionske. Pri nizkih hitrostih omogoča tudi vožnjo brez emisij, torej izključno na elektriko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.