Avto
4 ogledov

Prav poseben SLR

Proizvodnja avtomobila bo stekla maja, zaključila pa se bo decembra prihodnje le Žurnal24 main
Za ljubitelje eksotov, še bolj pa prvinskih voznih užitkov je Mercedes-Benz v sodelovanju z McLarnom izdelal omejeno serijo SLR stirling moss.

Avtomobil bo predstavljen na avtosalonu v Detroitu. Čeprav osnovo povzema po SLR-modelu, pa je njegova glavna značilnost tisto, česar ni – potniške kabine. Voznika (in sovoznika) pred pišem vetra varuje le nekaj centimetrov visoko stekelce.


Od ostalih grbin sta omembe vredna le še dva roll bara za obema sedežema. Instrumenti so minimalistični, oba sedeža ali zgolj sopotnikovega lahko lastnik prekrije s posebno ponjavo.

Avtomobil ima obliko puščice.

 
Ime je tretji iz serije SLR dobil po legendarnem angleškem dirkaču, ki je v 50. letih tekmoval z mercedes-benzom SLR 300. In zakaj je ta avtomobil vreden 750.000 evrov? Prvič, izdelali jih bodo le 75, vsak bo posebej označen. Drugič, izdelan je iz visokokakovostnih materialov, ki sodijo najprej na dirkaške steze, šele nato na običajne ceste.

In seveda nenazadnje, zmogljivosti so tisto, po čemer ta avtomobil zlepa ne bo šel v pozabo. V8 motor s 480 kW (650 KM) moči do "stotke" požene avtomobil v manj kot 3,5 sekunde, končna hitrost pa je 350 km/h, čemur se danes ne more zoperstaviti noben drug avtomobil z odprto streho.

Za zaustavljanje skrbi celo zračna zavora, vrata se odpirajo navzgor.

Stirling moss je zadnji skupni projekt Mercedes-Benza in McLarna. Serijo SLR bo sicer po razhodu obeh družb nasledila serija SLC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.