Avto
8 ogledov

RC-Z v množično proizvodnjo

Model 308 RC-Z najavlja resen vstop v razred manjših športnih kupejev. Žurnal24 main
Pri Peugeotu nameravajo v javnosti z odobravanjem sprejeti koncept 308 RC-Z spraviti v serijsko proizvodnjo.

Novico bodo uradno obelodanili prihodnji teden v Ženevi. Športni 2+2 kupe RC-Z so predstavili lani v Frankfurtu. Od daleč, pa tudi od blizu ima avtomobil veliko podobnosti z audijem TT, kar pa ni niti slabo niti presenetljivo, saj so ga oblikovali Nemci. Pri konceptu so v spominu ostali tudi ogromen nos in 19-palčna platišča. Streha je iz ogljikovih vlaken in je oblikovana v obliki "dvojnega mehurčka", kar poveča prostornost za potnike. Zanimiv je tudi nazobčan prehod med vrati in zadnjim delom vozila.

Pod pokrov je vdelan 1,6-litrski motor, ki si ga PSA deli z Minijem in je v osnovi znan že iz modela 207 RC in mini cooperja S. So pa mu moč s 128 kW (174 KM) povečali na 160 kW (218 KM), kar naj bi v praksi pomenilo zelo hitro premikanje 1.200 kilogramov težkega kupeja. Cena atraktivnega avtomobila naj bi se gibala okoli 23.000 evrov. Šušlja se , da bi avtomobil lahko prišel na trg že na začetku prihodnjega leta.

Peugeot bo na ženevskem avtosalonu sicer predstavil še karavansko različico modela 308, partnerja tepee in bipperja tepee, potniški različici partnerja in malega bipperja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.