Avto
1 ogledov

Revozov malček zasačen na cesti

Žurnal24 main
Mali Renaultov dvosedežnik, ki ga bodo izdelovali v Revozu, se je, v celoti prekrit z maskirno prevleko, znova nastavljal objektivom fotografov.
Fotografije kljub maski potrjujejo, da bo kompakten dvovratni roadster oblikovno precej drugačen od twinga, čeprav si bo z njim delil platformo in marsikateri del v notranjosti. Na fotografijah, ki jih je objavila revija The CAR, najbolj pade v oči stopničasta strešna linija, ki se nadaljuje v položen pokrov prtljažnika, pod katerim se skriva mehanizem za razstavljanje in sestavljanje trde strehe.

 

Zasačen na cesti

Najnovejše fotografije so dostopne na tej spletni strani.

Tekmec fordu ka roadsterju ali oplu tigri bo po napovedih direktorja Renaulta Patricka Pelate na prodaj prihodnje leto, čeprav nekateri namigujejo, da bi ga lahko na cestah videli že to jesen. Cena naj bi se po prvih namigih gibala okoli 14 tisoč evrov, piše The CAR.

Pogon bo imel novinec speljan na prvi kolesni par, motorna paleta bo ista kot pri twingu, torej z od 1,2 do 1,6 litra prostornine. Nekje v oddaljeni prihodnosti se obetata tudi različici RS in Eco2.

Kot je znano, bodo avtomobil izdelovali v Novem mestu, kar bo za tovarno Revoz potrditev zaupanja, ki ga uživa znotraj koncerna. Mali kupe-kabriolet bo namreč prvo tovrstno vozilo, ki bo zapeljalo z novomeških tekočih trakov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.