Avto
4 ogledov

Rodil se je novi lev

Ena izmed posebnosti 3008 bo tudi hibridni pogon. Na trg bo prišel pozneje. Žurnal24 main
Peugeot je predstavil uradne fotografije modela 3008, novega malega crossoverja.

Križanec med SUV, MPV (enoprostorcem) in hatchbackom izhaja iz prototipa prologue, ki ga je Peugeot predstavil na jesenskem pariškem salonu. Kot njegovega najbližjega izzivalca bi lahko imenovali nissana qashqaija. Uradno premiero bo doživel na ženevskem avtosalonu, prodaja naj bi stekla do konca leta.

Novi levček bo po prepričanju proizvajalca navduševal s prostornostjo in udobjem, ki ga višje postavljena vozila do zdaj niso bila vajena. Obenem obljubljajo obilico novih tehnologij (HUD, opozorilnik razdalje ...), seveda niso pozabili na zeleno plat zgodbe.

Najprej bodo na voljo trije dizli (dva 2,0-litrska in 1,6-litrski) in dva bencinska motorja (oba 1,6-litrska, plod sodelovanja z BMW) v navezi s štirimi različnimi menjalniki. Še zanimivejša pa bo hibridna različica, ki bo sledila v prihodnjih dveh letih. Tehnologijo hybrid 4 bosta sestavljala 2,0-litrski dizel in električni motor, ki bosta pripomogla k 35-odstotnemu znižanju emisij v ozračje.

Prav te dni so avtomobilski paparaci v objektive ujeli podaljšano različico 3008, ki je nekoliko višja in z drsnimi stranskimi vrati, v njej pa bo prostora za sedem potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.