Avto
15 ogledov

Stig končno razkrit!

Ben Collins se je razkril po nesreči. Zdaj ga čaka bridka usoda. Žurnal24 main
Ena od najbolj varovanih skrivnosti v avtomobilskem svetu je, kot kaže, končno razkrita. Stig v resničnem življenju naj bi bil Ben Collins, profesionalni kaskader in dirkač serije Le Mans.

"Pravijo, da ni videl še niti enega filma o Jamesu Bondu … in da so ga, ko je bil še majhen, ujeli na radar med poganjanjem ukradenega tricikla … Vse, kar vemo, je, da se imenuje Stig." To je le ena izmed izjav, s katerimi voditelj Jeremy Clarkson v oddaji Top Gear napove skrivnostnega dirkača Stiga, ki z zunanjim svetom komunicira prek Morsejeve abecede in z najdražjimi serijskimi avtomobili na svetu postavlja čase, nedosegljive niti pravim dirkačem.

 
 

Pravijo, da se njegovi testisi napihnejo vsakič, ko vdihne ... Vse, kar mi vemo, je, da se imenuje Stig!

 

33-letni Collins, ki je do zdaj tekmoval na tekmovanjih formule 3, Le Mansu, GT-ju in NASCAR-ju, se je po pisanju britanskega Independenta pomotoma razkril osebju v galeriji Bristol. Collins naj bi jih namreč prosil, da mu pomagajo narediti podobo Stiga v akciji. Da bi Collins res utegnil biti skrivnosten mož v belem, trdi tudi neki delavec, ki je v Collinsovi hiši našel Stigove rokavice.

Dolga leta so se avtomobilistični navdušenci in vsi, ki ob nedeljah nestrpno čakajo na novo epizodo BBC-jeve serije Top Gear, spraševali, kdo se skriva za belo čelado z modrim vizirjem. Nekateri so trdili, da gre za Lewisa Hamiltona, spet drugi so bili prepričani, da najmočnejše avtomobile na svetu skozi ovinke improvizirane Top Gear steze neusmiljeno preganja še en prvak v formuli 1, Damon Hill. Med imeni potencialnih Stigov so bili še profesionalni dirkači Julian Bailey, Tim Schrick in drugi.


Seznam morebitnih Stigov je skoraj tako dolg, kot je govoric, ustvarjalci priljubljene oddaje pa so do zdaj uspešno skrivali rešitev uganke. Pred tedni so prišli v javnost namigi iz "dobro obveščenih krogov znotraj BBC", da je Stig v resnici družinski oče, ki ni nikoli tekmoval v formuli 1 in da v vsakdanjem življenju vozi povprečen avtomobil.

 
 

Pravijo, da ima njegovo štirikomorno srce 16 ventilov in da si menja kri na vsakih 2000 milj ... Vse, kar mi vemo, je, da se imenuje Stig!

 

Kakšna smrt ga čaka?
BBC tako kot do zdaj trditev iz medijev noče komentirati. Če pa so resnične, lahko pričakujemo, da se Stigu ne bo pisalo nič dobrega. V prvih dveh serijah Top Geara je v vlogi Stiga nastopal Perry McCarthy. Ko je razkril, da je on skrivnosten dirkač (takrat oblečen v črno), so ga ustvarjalci oddaje spektakularno "ubili", tako da so ga z avtomobilom vred vrgli z letalonosilke.


Morda pa je domnevno razkritje le del scenarija BBC in so si ustvarjalci po desetih sezonah želeli sprememb. Saj veste, pri Top Gearu nikoli ne veste, v katero smer vas bodo zapeljali.

Na lestvici najhitrejših avtomobilov, preizkušenih v seriji Top Gear, s časom 1:17:10 kraljuje Gumpert Apollo. Oglejte si Stigovo vožnjo:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.