Avto
36 ogledov

Uničila most, ker ni vedela, koliko je 6 ton

Tovornjak in most
1/3
Policija okrožja Paoli
Mlada voznica nekajdesettonskega tovornjaka je uničila zgodovinski most, ker ni znala preračunati merskih enot.

23-letna Mary Lambright je s svojim vlačilcem pred nekaj dnevi zapeljala čez majceni most v mestecu Paoli v ameriški zvezni državi Indiana. Železni most je imel zgodovinski status, saj so ga izdelali po ameriških standardih davnega leta 1880. 

Konstrukcija mostu seveda ni zdržala in je popustila, k sreči je vlačilec ostal nad vodo. 
Zanimiva pa je bila razlaga, zakaj je mlada voznica zapeljala mimo jasnega znaka z omejitvijo skupne mase vozila na šest ton. Takole piše v policijskem poročilu, ki ga povzema portal Jalopnik:

"Gospodična je v svojem osebnem avtu že večkrat prečkala most in se je zavedala, da pred mostom stoji znak 'Prepovedano za vlačilce, omejitev mase 6 ton'. Ko pa je bila s strani policije vprašana, zakaj je vseeno nadaljevala, če je vedela, da je omejitev le 6 ton, je priznala, da sploh ne ve, koliko funtov je to."

Oh ti Američani in njihove merske enote. En kilogram je preračunano 2,2 funta, 6 ton pa tako več kot 13 tisoč funtov. Tovornjak naj bi tehtal blizu 30 ton.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Lavdan 21:06 01.januar 2016.

    Vzeti bi ji morali dovoljenje za vedno, plačati bi morala vso škodo, ki jo je naredila. Tepcu ki ji je dovoljenje dal bi morali vzeti licenco.Kamioni so narejeni tako da ga lahko upravljajo tudi ženske roke a žal so ...prikaži več pri tem pozabili na drugo pomembno stvar.

  • bingo11 18:17 01.januar 2016.

    Velepomembna novica!!!? Če je ne bi bilo, bi najmanj pol Slovencev jokalo?!!!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:37 01.januar 2016.

    Nevem kako to da so imel tablo z omejitvijo 6 ton v metričnih enotah, če imajo pa toliko enih stvari v imperalističnih. A majo za tovornjake to en poseben sistem al kako? ker vem da znanstveniki doskrat pri njih delajo ...prikaži več tud z metričnimi enotami.