Avto
9 ogledov

Vodikova sedmica za slovensko vlado

Na žalost si z vodikovim pogonom na slovenskih cestah še nekaj let ne bo mogoče Žurnal24 main
Predstavniki BMW Group Slovenije so slovenski javnosti predstavili model hydrogen 7, ki ga poganja vodik. Z enim takšnim vozilom se bo vozila tudi vlada.

BMW serije 7 hydrogen je prva serijska luksuzna limuzina na svetu, ki jo poganja vodik. Dejansko avtomobil še vedno poganja tudi bencin, vendar je motor prilagojen tako, da lahko voznik s pritiskom na gumb preklopi na vodik, shranjen v posebej zaščitenem rezervoarju v prtljažniku.

Sedmico so predstavili v steklenem atriju Narodne galerije v Ljubljani. Na prireditvi so predstavniki skupine BMW predstavnikom slovenske vlade simbolično izročili v uporabo eno iz omejene serije vozil BMW hydrogen 7.

Vozilo bodo predstavniki slovenske vlade uporabljali predvsem za poti v Bruslju in njegovi okolici, pomanjšano maketo vozila pa bosta ob tej priložnosti v Ljubljani prevzela minister za razvoj Žiga Turk in minister za okolje in prostor Janez Podobnik.

Zakaj se bodo vladni možje s tem vozilom v vozili le v Bruslju, ni težko ugotoviti. Vodika pri nas ni tako lahko dobiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.