Avto
42 ogledov

Zagrebški avtosalon vabi s pestrostjo

Na sejmu je tudi nekaj konceptov in veliko superšportnikov, med njimi 8C competa
1/45
Žurnal24 main
V Zagrebu je vrata odprl mednarodni salon avtomobilov, motociklov in podporne industrije, ki je zanimiv tako zaradi številnih domačih premier kot tudi obsejemskega šova.
 

Glavne domače premiere

Audi A3 cabrio
Audi RS6 avant
BMW X6
BMW 1 cabrio
Chevrolet aveo
Citroën C5
Citroën berlingo
Honda accord
Hyundai i30 wagon
Lexus IS-F
Mini clubman
Nissan murano
Peugeot 308 SW
Peugeot partner
Renault koleos
Škoda superb
Volvo XC60
VW passat CC

Ker Slovenija že drugo leto zapored ostaja brez lastnega avtosalona , se skok v bližnji Zagreb ponuja sam od sebe, še posebej ker so slab mesec po s premierami bogatem salonu v Ženevi organizatorji vse poglavitne novosti v avtomobilski industriji že uspeli pripeljati v ta konec Evrope. S tem Zagreb potrjuje, da postaja eden od najpomembnejših avtomobilskih dogodkov v regiji. Morda bodo obiskovalci pogrešali le najnovejše Mercedes-Benzove in Fordove novosti.

Za obiskovalce so do ponedeljka, 6. aprila, na voljo tudi številni obsejemski dogodki – naj omenimo le testne vožnje, t. i. off-road šov, razstavo starodobnikov in t. i. car&tunning šov. Izbrana bo še lepotica salona, obiskovalci pa se lahko nadejajo še katerega od dobitkov v nagradnih igrah. Še posebej velja omeniti bogat sejem motorjev in opreme.

Sejmišče ima več kot ducat paviljonov s skupno površino prek 70 tisoč kvadratnih metrov.

Kako do sejma:

Na sejmu se predstavlja tudi hrvaška policija, med drugim z oldtajmerjem. © Grega Prebil

 
Iz Ljubljane prek mejnega prehoda Obrežje do Zagreba. Izhod Zagreb jug, nato po Jadranski aveniji. V krožišču zapeljite v drugi izvoz na Avenijo Dubrovnik. Pri semaforiziranem križišču zavijte levo, kjer vas bodo nato do sejmišča usmerjale table.


Število kilometrov: 140 v eno smer
Čas: 1h, 40 min v eno smer
Cestnina: 7 evrov in 10 kun (obe smeri)
Cena vstopnice: 45 kun, za dijake, študente in upokojence 25 kun
Odpiralni čas: od 9.30 do 19.30, 4. aprila do 22.00, 6. aprila do 18.00.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.