Kranj
427 ogledov

Doživite posebnosti tradicionalnih obrti na Slovenskem rokodelskem festivalu 2024

Slovenski rokodelski festival, Brdo pri Kranju
Osrednji dogodek Slovenskega rokodelskega festivala združuje rokodelce in rokodelke na nacionalnem nivoju. Tudi letos bo potekal na Brdu pri Kranju, in sicer v nedeljo, 2. junija.

Slovenski rokodelski festival 2024 prinaša čudovito priložnost za vse ljubitelje tradicionalnih obrti, kulture in ustvarjalnosti. Dogodek, ki bo potekal v Parku Brdo, združuje najboljše slovenske rokodelce in rokodelke ter ponuja bogat program, ki bo navdušil obiskovalce vseh starosti.

Ob 10. uri se prične osrednji rokodelski sejem, kjer se bo predstavilo kar 60 rokodelcev in rokodelk iz vseh koncev Slovenije. Na stojnicah bodo obiskovalci lahko občudovali in kupili vrhunske rokodelske izdelke, hkrati pa spremljali rokodelce pri njihovem delu. Ta neposredni stik z ustvarjalci omogoča edinstven vpogled v bogato tradicijo in natančno izdelavo rokodelskih izdelkov.

Ob 11. uri bo v Stekleni dvorani 4 potekala okrogla miza na temo "Zakon o ohranjanju in razvoju rokodelstva – prvo leto". Na njej bodo predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter podpornega okolja predstavili aktivnosti in načrte, povezane z izvajanjem zakona. Pred razpravo bo ob 10.30 uri podelitev listin rokodelskim centrom.

Med 11. in 16. uro bodo obiskovalci lahko sodelovali v številnih rokodelskih delavnicah, kjer bodo pod mentorstvom izkušenih rokodelcev in rokodelk preizkusili različne tehnike in ustvarjali unikatne izdelke. Med delavnicami bodo med drugim šivanje usnjenih žogic, suho polstenje, pletarstvo z leskovimi vitrami ter izdelava steklenih obeskov.

Najmlajši obiskovalci bodo lahko ves dan uživali v pravljičnem in igralnem kotičku, kjer bodo potekale delavnice na temo rokodelstva, zelišč in etnoloških iger. Pripravljene so tudi delavnice, kot so polstenje škratkov, pletenje slamnatih zapestnic in poslikava stekla. Program je zasnovan tako, da otroke skozi igro in ustvarjanje popelje v svet slovenske nesnovne dediščine.

Za prijetno vzdušje in okrepčilo bo poskrbljeno z bogato kulinarično ponudbo, kjer bo mogoče uživati v lokalnih dobrotah. Dogodek bo spremljala tudi glasba, ki bo poskrbela za pravo festivalsko vzdušje.

Slovenski rokodelski festival, Brdo pri Kranju | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.