Kranj
46 ogledov

Podjetno nad izzive: Nova priložnost za ambiciozne nove podjetnike Gorenjske

BSC Kranj
Regionalna razvojna agencija Gorenjske - BSC Kranj je odprla prijave za vključitev v novo sezono projekta "Podjetno nad izzive – PONI Gorenjska_2024-2028".

Projekt PONI je program, namenjen podjetniškemu usposabljanju posameznikov z inovativnimi idejami, ki si želijo stopiti na samostojno podjetniško pot. Namenjen je vsem potencialnim podjetnikom, ne glede na spol, starost in izobrazbo, ki imajo stalno ali začasno bivališče v Gorenjski regiji. Ključni pogoj za prijavo je imeti vsaj okvirno pripravljeno podjetniško idejo, ki jo lahko v štirih mesecih ob podpori mentorjev in strokovnjakov razvijejo v uspešen poslovni model in načrt.

Projekt "Podjetno nad izzive" ali krajše PONI udeležencem nudi celovito podjetniško usposabljanje v prostorih podjetniškega inkubatorja Kovačnica v Kranju. Izbrani kandidati bodo za čas štirih mesecev redno zaposleni pri BSC Kranj, s plačo v višini minimalne plače in vsemi pripadajočimi nadomestili. V tem času bodo pridobili ključna znanja s področja podjetništva, razvili svojo poslovno idejo, izdelali poslovni model in načrt ter se pripravili na vstop na trg.

Projekt je delno financiran s strani Evropske unije, natančneje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, ter delno s strani Republike Slovenije. Vključuje se v širši okvir evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027, s ciljem krepitve trajnostne rasti in konkurenčnosti malih in srednje velikih podjetij (MSP) ter ustvarjanja novih delovnih mest.

Zainteresirani se lahko prijavijo do 2. avgusta 2024. Prijavo je potrebno poslati priporočeno po pošti na naslov BSC Kranj, Cesta Staneta Žagarja 37, 4000 Kranj, pri čemer mora biti ovojnica označena z "Ne odpiraj! Prijava na javni razpis za vključitev v projekt Podjetno nad izzive – PONI Gorenjska_2024-2028 (2. skupina/PONI9)". Prijavitelji morajo priložiti izpolnjen prijavni obrazec, življenjepis, fotokopijo dokazila o izobrazbi in izpis obdobij zavarovanj.

Za vse zainteresirane bo 9. julija 2024 ob 17. uri organizirana predstavitev projekta na platformi Zoom. Dogodek bo objavljen na Facebook straneh Kovačnice, PONI Gorenjska in BSC Kranj, kjer bodo podane vse dodatne informacije o vsebini in poteku projekta. Udeleženci se bodo v projekt vključili predvidoma s 1. septembrom 2024. Več informacij in prijavni obrazci pa so na voljo na spletnih straneh www.kovacnica.si in www.bsc-kranj.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.