Kranj
96 ogledov

Komunala Kranj tudi letos odpira svoja vrata

Centralna čistilna naprava Kranj Saša Despot Centralna čistilna naprava Kranj.
Ste se kdaj spraševali, kaj se dogaja z našimi odpadki? Ali pa kako deluje centralna čistilna naprava, ki vsakodnevno skrbi za čisto vodo? Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja boste lahko dobili na Dnevu odprtih vrat Komunale Kranj, ki bo v nedeljo, 2. junija 2024.

Dogodek bo potekal na Centralni čistilni napravi Kranj, Savska loka 31, kjer boste imeli priložnost od blizu spoznati, kako deluje ta pomemben objekt. Vodeni ogledi bodo potekali ob 10.00, 11.00 in 12.00, kjer boste lahko spremljali celoten proces čiščenja vode, ob tem pa si boste ogledali tudi Zbirni center Zarica in od blizu spoznali ravnanje z odpadki. Svoje delo bo predstavil tudi Center ponovne rabe Fundacije Vincenca Drakslerja, kjer boste lahko izvedeli več o njihovih prizadevanjih za zmanjšanje odpadkov in ponovni uporabi materialov.

Organizatorji bodo poskrbeli tudi za najmlajše. Priljubljena pevka Romana Krajnčan bo ob 10.30 in 11.30 poskrbela za veselo otroško rajanje, ki bo zagotovo navdušilo vse otroke. Dogodka se bo udeležila tudi njihova svetovalka za okoljska vprašanja, Kranjska Sivka, poleg tega pa obiskovalce čaka sladko presenečenje, saj se bodo posladkali s palačinkami.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi boljše organizacije pa prosijo za predhodno prijavo na prireditve@komunala-kranj.si. V primeru slabega vremena si organizator pridržuje pravico do spremembe programa, zato spremljajte njihova obvestila.

Dan odprtih vrat Komunale Kranj 2024 | Avtor: Komunala Kranj Komunala Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.