Kranj
140 ogledov

Kranjski župan ponosno sprejel mladi rod odličnjakov in prebojnikov

Učencev in dijakov, ki so dosegli zavidljive rezultate v šolskem letu 2023/2024, je bilo 399 Anže Krže/Mediaspeed Učencev in dijakov, ki so dosegli zavidljive rezultate v šolskem letu 2023/2024, je bilo 399
Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je tudi letos sprejel odličnjake kranjskih osnovnih in srednjih šol ter učence in dijake, ki so v šolskem letu 2023/2024 posegali po najvišjih rezultatih na državnih ali mednarodnih tekmovanjih.

V letnem gledališču Khislstein v Kranju so bili povabljeni 103 odličnjaki iz devetih osnovnih šol ter 96 dijakov iz petih srednjih šol, ki so vse letnike zaključili z odliko. Poleg njih je sprejem gostil tudi 200 učencev in dijakov, ki so na tekmovanjih iz znanja ali mladinskega raziskovalnega dela dosegli vrhunske rezultate. Župan Matjaž Rakovec je v svojem nagovoru poudaril pomembnost vztrajnosti in trdega dela. "V veliko veselje in ponos mi je, da stojim pred tako prodorno mladino. Čestitke vsem za nadpovprečne rezultate in dosežke v letošnjem šolskem letu. Predstavljam si, da je bilo med letom dostikrat naporno in težko, da vas je včasih skrbelo, kako bo šlo. Kljub temu niste odnehali. Z vztrajnostjo, potrpežljivostjo, delavnostjo in zaupanjem vase ste prišli do odličnih rezultatov. Ponosni bodite nase in na svoje dosežke," je dejal Rakovec.

Vsak udeleženec je domov odnesel darilno vstopnico za ogled filma na letošnjem filmskem festivalu Krafft ter živahno ilustracijo, ki jo je posebej za to priložnost ustvaril ilustrator Matjaž Dekleva. Ta dinamična vinjeta simbolizira znanje, ki so ga mladi pridobili v šolskih klopeh, in vključuje QR kodo, ki vodi do županovega video posvetila. "Poletje že trka na vrata. Upam, da bo časa za sprostitev na pretek. Tudi v poletnih mesecih naj vas spremljajo radovednost, odločnost in strast do odkrivanja novih stvari. Ker svet je poln razburljivih pustolovščin in odkritij, ki vas še čakajo. Pomembno pa je, da ste na tej poti dobronamerni in prijazni do drugih. Predvsem pa vedno dajte vse od sebe. Komaj čakam, da slišim in vidim, kakšne čudovite stvari boste dosegli v prihodnje," je v posvetilu med drugim povedal Rakovec.

Darilo kranjskega župana ob zaključku šolskega leta za nadpovprečene dosežke 2024 | Avtor: Anže Krže/Mediaspeed Darilo kranjskega župana ob zaključku šolskega leta za nadpovprečene dosežke Anže Krže/Mediaspeed

Za družabni program so poskrbeli improvizator Urh Mlakar in trio stand-up komikov iz IGLU Theatra - Vid Sodnik, Peter Frankl in Rok Bohinc. S svojimi zabavnimi vložki in skeči so poskrbeli, da je bil dogodek prežet s smehom in dobro voljo. Po uradnem delu so se kranjski talenti lahko posladkali s sladoledom in se fotografirali za spomin na ta poseben dogodek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.