Kranj
998 ogledov

Kranjsko kopališče pripravljeno za poletno sezono

Zavod za šport Kranj
Vremenoslovci napovedujejo vroče dneve, zato se lahko že ohladite v Letnem kopališču Kranj.

Poletje je pred vrati, z njim pa tudi šolske počitnice in odprtje kopalne sezone. V tem tednu je tako svoja vrata odprlo Letno kopališče Kranj. "Kopališče bo do konca šolskega leta, torej do približno 22. junija, delovalo po prilagojenem urniku. Bazeni bodo odprti od 14. ure popoldne do 22. ure zvečer," je pojasnil direktor Zavoda za šport Kranj Tadej Peranovič. Ta prilagoditev je potrebna zaradi šolskih obveznosti otrok in priprav hrvaške reprezentance za olimpijske igre, ki v dopoldanskem času trenirajo na kranjskem bazenu.

Ob vikendih bo kopališče obratovalo po običajnem urniku, od 9. ure zjutraj do 22. ure zvečer. Po koncu priprav hrvaške reprezentance, torej po 23. juniju, bo kopališče obratovalo ves dan do konca poletja, vse do začetka septembra.

Letno kopališče Kranj bo v juniju in juliju, kot rečeno, gostilo tudi vrhunske športnike iz več držav. "Hrvaška reprezentanca bo v Kranju do 23. junija. Nato bodo 23. junija prispeli Srbi, ki bodo tu ostali do 3. oziroma 4. julija. Po kratkem premoru pa bo od 12. do 18. julija tu še ameriška reprezentanca," je dodal Peranovič.

Vreme igra pomembno vlogo pri obisku kopališč, zato si v Zavodu za šport želijo sončnih dni. "Vreme nam zadnje čase ne gre najbolj na roko, ampak upamo, da se bodo začeli lepi dnevi in da bo tudi letno kopališče polno zaradi lepšega vremena," je zaključil Peranovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.