Kranj
50 ogledov

Mednarodni dan joge bomo obeležili tudi v Kranju

Joga Pixabay
Junija obeležujemo tudi mednarodni dan joge, ki ga bomo obeležili tudi v Kranju.

Generalna skupščina Združenih narodov je decembra 2014 z resolucijo razglasila 21. junij za mednarodni dan joge. Predlog je podprlo 177 od 193 držav članic, med drugim tudi slovenska vlada. "S tem, ko smo 21. junij razglasili za Mednarodni dan joge, smo prepoznali holistične učinke te brezčasne vadbe in skladnost njenih vrednot s temeljnimi vrednotami Združenih narodov," je izjavil takratni generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon.

V Sloveniji je obeležitev prvega mednarodnega dne joge 2015 potekala v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Indije. Različne šole joge so se združile, da skupaj prikažejo jogo kot simbol ravnotežje telesa, uma, misli in dejanj, samoizpolnitve in samokontrole ter združitev ljudi in narave, ki lahko pomaga proti klimatskim spremembam. Več kot 2000 vadečih, učiteljev in gostov je v 33 slovenskih krajih istočasno vadilo jogo in se s tem pridružilo milijonom ljubiteljev joge po vsem svetu na največji množični vadbi joge v zgodovini. Dogodek se je vpisal tudi v Guinessovo knjigo rekordov z najštevilšnejšo vadbo joge in največjim številom sodelujočih narodov.

Veleposlaništvo Indije v Sloveniji je letos tako pripravilo že deseto obeležitev Mednarodnega dneva joge. Dogodki in izvajanje joge po več slovenskih krajih poteka od 11. do 21. junija 2024. Praznovanju se tudi letos pridružuje Kranj. Danes, v četrtek, 13. junija 2024, bo tako od 17.00 do 18.00 potekala vadba joge. Sprva je bilo predvideno, da se bodo udeleženci zbrali v Bleiweisovem parku, a bo zaradi slabega vremena vadba potekala v avli Mestne občine Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.