Kranj
9322 ogledov

Most še ne bo odprt!

Obnova mostu čez Savo v Kranju Arhiv Mestne občine Kranj
31. maja naj bi se zaključila dela na prometno pomembnem mostu čez Savo v Kranju, od železniške postaje do vznožja Jelenovega klanca, a bodo morali njegovo odprtje že drugič prestaviti. Tudi tokrat naj bi bil glavni vzrok slabo vreme. Most bodo tako odprli sredi junija.

Po mesecih težko pričakovanih del se končno bliža zaključek obnove Savskega mostu v Kranju. Ta pomembna infrastruktura, ki povezuje mestno jedro s predmestjem, bo ponovno odprta za promet sredi junija, kot obljubljajo izvajalci. Trenutno se zaključujejo zadnja dela na mostu, kjer manjkajo še zadnja plast asfalta in talne označbe. Na podvozu v Savski loki pa je treba dokončati hidroizolacijo, namestiti robnike in ograjo, položiti asfalt ter narisati talne označbe. Vsa dela bodo predvidoma zaključena do sredine junija. Kljub neprijetnim vremenskim razmeram, ki so v maju ovirale napredek, so delavci delali tudi med prazniki in ob koncih tedna, da bi čim prej končali projekt.

Vrednost obnove mostu znaša 2,9 milijona evrov, medtem ko je obnova podvoza ocenjena na 456.500 evrov. S prenovo bodo zagotovljeni pogoji za nemoteno srečanje dveh tovornih vozil, kar je bilo doslej nemogoče. Na Mestni občini Kranj (MOK) se zavedajo nevšečnosti, ki jih zaprtje mostu povzroča občanom in obiskovalcem, ki jih prosijo za razumevanje in potrpežljivost. Kmalu bodo v Kranju nov, predvsem pa varen most prek Save, močno izboljšan podvoz proti Planiki ter nove in varne povezave proti železniški postaji.

Obnovljeni most bo ohranil enake dimenzije s sedemmetsko širino ceste, kar bo omogočalo dvosmerni promet avtobusov in tovornjakov, ob tem poudarjajo na MOK, saj se o širi ni mostu veliko govori v zadnjih mesecih. Ob tem bo po pločniku potekala enostranska dvosmerna kolesarska pot, medtem ko bo javna razsvetljava nameščena ob strani, da ne bo posegala v površine za pešce.

MOK bo izkoristila zaporo prometa prek mostu tudi za preplastitev krožišča pod Jelenovim klancem, ki vodi na most. Dela bodo potekala od 30. maja do 10. junija, promet pa bo v tem času urejen izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev. Nov asfalt bo tudi na cesti od obnovljenega mostu do križišča pri kranjski železniški postaji, po odprtju mostu pa bo potrebno preplastiti tudi cesto v podvozu Savska loka.

Most čez Savo v Kranju od železniške postaje do Jelenovega klanca še vedno zaprt Zamuda Gorenjska Končno odprli most čez Savo, a le za pešce in kolesarje Sava most Slovenija Za več mesecev zaprli pomemben most čez Savo Most čez Savo v Kranju od železniške postaje do Jelenovega klanca še vedno zaprt KRANJ Kranj Most bo še nekaj časa zaprt za promet MOST Gorenjska Po več mesecih končno obnova Novice: Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije - Kranj KRANJ Gorenjska Podražitve bi lahko odpihnile načrtovane investicije Most čez Savo v Kranju, dela, Železniška postaja Kranj - Jelenov klanec MOST Kranj Železniška postaja Kranj in staro mesto bosta povezana po planu
Komentarjev 3
  • stilist 15:52 03.junij 2024.

    Toliko laži in sramote okoli tega mostu, da kar ni res! Moti jih voda, moti jih deževje, ..., medtem ko so v tem času na Zlatem polju zgradili Hofer (je že tik pred odprtjem), dve etaži kleti dveh blokov, sedaj ...prikaži več pa so pri prvem stanovanjskem nadstropju. Pri mlekarni pa že v celoti sezidana dva bloka. Seveda vse pod istimi vremenskimi pogoji, kot obnova mostu.

  • Ikoz 16:02 29.maj 2024.

    Sramota sramota da toliko časa traja obnova mostu v kao razviti državi si meni mislil

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:50 29.maj 2024.

    Ne more župan rezat traku po dežju,kje ste to vidl