Kranj
7479 ogledov

Nova povezava za gospodarski napredek Kranja

Obnovljena cesta in priključek proti Hrastju, Kranj Arhiv Mestne občine Kranj
V Mestni občini Kranj (MOK) je zaključena obnova ceste proti Hrastju.

MOK je temeljito obnovila cesto, ki vodi v Poslovno cono Hrastje, ter poskrbela za ureditev priključka te ceste na glavno cesto Šenčur - Kranj. Temeljita rekonstrukcija je potekala v dveh fazah. Prva je potekala v letih 2022 in 2023, vrednost vseh del je bila skupaj z davkom na dodano vrednost 535.130 evrov. Izvajalec del je bilo podjetje Elicom.

Druga faza se je pričela 18. januarja letos in je zdaj, dober teden dni pred pogodbenim rokom, tudi končana. Dela so bila vredna 791.324 evra, izvajalec pa je bila Gorenjska gradbena družba. Obnovili so 600 metrov lokalne ceste in priključek, na novo so utrdili tla, položili asfalt, poskrbeli za odvodnjavanje in prometne označbe.

Temeljita obnova ceste je sicer pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja za novo komunalno in cestno infrastrukturo za Poslovno cono Hrastje.

Komentarjev 2
  • potepuhko 08:18 14.junij 2024.

    Se strinjam res je as tale arhitekt k je tole načrtoval pa zžupan k je potrdil. Glede na to da so jih polna usta o industrijski coni, pa ne znajo narediti najpreprostejsšega priključka. Sedaj pomeni, da bo moral tovorni promet ...prikaži več iz avtoceste do krožnega pri Mercatorju obrnit in na izvoz. Res na fej relaciji in v krozžnem ni nobenega prrometa. Mislim da bi bilo pošteno in arhitektu in županu konec meseca namesto plačilne liste dati polozžnico da poravnata škodo ki sta jo naredila čez mesec

  • PaPajapopi 08:33 13.junij 2024.

    Res bedasto, da se hvalijo s tem priključkom, namesto, da bi naredili rondo pri izhodu z avtoceste in tam naredili ta priključek in bi bilo vse bolj varno. Sedaj izgleda, da tam nikoli ne bo rondoja, kot je že dvakrat ...prikaži več obljubljal župan pred volitvami.