Kranj
175 ogledov

Športno-družabni dogodek povezal kranjske krajevne skupnosti

1. KR IGRE, Golnik 2024 Tomaž Ogris
V soboto, 11. maja 2024, je Športni park Tivoli na Golniku gostil prvi športno-družabni dogodek KR IGRE, namenjen predstavnikom krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj (MOK).

Ekipe iz osmih krajevnih skupnosti in ekipe MOK so se na Golniku prvič pomerile v različnih igrah, pri čemer je zmagovalna ekipa iz Krajevne skupnosti (KS) Besnica prejela prehodni pokal in čast gostovanja naslednjih KR IGER. "V Mestni občini Kranj deluje 26 krajevnih skupnosti in vsaka je za delovanje naše občine zelo pomembna. Krajevne skupnosti so srce občine in želimo si, da bi se med seboj še bolje spoznali ter povezali," je ob prvih KR IGRAH poudaril župan Matjaž Rakovec. Pobudo za organizacijo dogodka je sicer dala podžupanja Manja Zorko, ki je dodala: "Letos praznujemo 60 let ustanovitve večine krajevnih skupnosti v MOK. Zato se je organizacija prvih KR IGER v letošnjem letu in to v KS Golnik, ki prav tako slavi to okroglo obletnico, zdela prava odločitev."

1. KR IGRE, Golnik 2024 | Avtor: Tomaž Ogris Tomaž Ogris

Na dogodku se je tako zbralo skoraj tretjina krajevnih skupnosti, med njimi KS Bitnje, KS Žabnica, KS Orehek-Drulovka, KS Tenetiše, KS Besnica, KS Goriče, KS Planina ter gostujoča ekipa KS Golnik in ekipa MOK. Tekmovalni del je obsegal tri igre – štrbunk stolica, spretnostni poligon in vleka vrvi. Vsaka ekipa je bila sestavljena iz šest članov, treh žensk in treh moških. Po rednem delu, ki je vključeval tri igre, so se v polfinale uvrstile KS Planina, KS Goriče, KS Žabnica in KS Besnica. Polfinale je potekalo v igri vleke vrvi, kjer sta se za končno zmago pomerili KS Besnica in KS Goriče. Zmagovalna ekipa iz KS Besnica je prejela zlati prehodni pokal in bo prihodnje leto gostiteljica KR IGER.

1. KR IGRE, Golnik 2024 | Avtor: Tomaž Ogris Tomaž Ogris

Predsednik KS Besnica Primož Bavdek je ob prejemu pokala dejal: "Zmaga je bila povsem nepričakovana. Po rednem delu tekmovanja smo ujeli zadnje, četrto mesto, ki vodi v polfinale. V finalni tekmi pa je bila želja po zmagi tako velika, da bi za prvo mesto strgali tudi vrv," je v smehu povedal predsednik in dodal, da se veselijo priprave in izvedbe KR IGER 2025 v domači krajevni skupnosti.

1. KR IGRE, Golnik 2024 | Avtor: Tomaž Ogris Tomaž Ogris

"Prijetno vzdušje ob druženju na prvih KR IGRAH je dokaz, da potrebujemo tudi takšna sproščena in neformalna srečanja, ki v prvi vrsti povezujejo in združujejo ljudi iz različnih delov Kranja ter poglabljajo vezi s predstavniki občine," je ob zaključku iger poudarila podžupanja Zorko. "Verjamem, da takšna srečanja izboljšujejo odnose. Veselim se naslednjih KR IGER, ki bodo prihodnje leto v Besnici in verjamem, da se bo na njih udeležilo še več KS."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.