Sodelavci MOK so na Pomurskem sejmu AGRA predstavili primer dobre prakse skupnega javnega naročanja živil prek dinamičnega nabavnega sistema v javnih zavodih. Projekt sta predstavili Ana Vizovišek z Oddelka za razvoj in pametno mesto MOK in vodja prehrane na OŠ Simona Jenka Kranj Irena Hudobivnik. Skupno javno naročanje živil prek dinamičnega nabavnega sistema v javnih zavodih poteka že od leta 2020, v projektu pa sodelujejo Kranjski vrtci, OŠ Simona Jenka, OŠ Janeza Puharja, OŠ Jakoba Aljaža, OŠ Matija Čopa, BC Naklo, OŠ Šenčur, OŠ Orehek in OŠ Predoslje.
MOK v okviru Projekta za povečanje lokalne prehranske samooskrbe, kamor sodi tudi projekt Dinamičnega nabavnega sistema, želi vključiti čim več ekoloških in lokalno pridelanih živil v prehrano javnih zavodov. V ta namen so opravili tudi analizo uporabe lokalnih živil na jedilnikih javnih zavodov, ki kaže na povečevanje deleža v primerjavi z letom 2018. Da bi delež lokalno pridelanih živil v javnih zavodih še naprej vztrajno rastel, bo sredi septembra na kmetiji Matijovc potekalo srečanje lokalnih pridelovalcev, organizatorjev prehrane in kuharje.