Magazin > Film & Glasba & TV
72376 ogledov

Naša skupina pokopala svojega pevca

DON ALLEN BAND Žan Beti
Od igranja v domači garaži do največjega studia v zgodovini rock'n'rolla in sodelovanja z eno izmed največjih svetovnih založb - na slovensko sceno danes z novo skladbo in videospotom premierno stopa DON ALLEN BAND, ki je v novem videospotu za skladbo A million years uprizoril smrt in pogreb njihovega pevca.

DON ALLEN BAND sestavljajo štirje fantje, ki so v preteklosti odre po vsej Sloveniji vsak zase izkusili z večimi različnimi bandi. Alen, David, Alan in Dominik so že nekaj časa nazaj začeli ustvarjati rock album v stilu osemdesetih in devedesetih let. Pravijo, da sami v teh časih pogrešajo tovrstno glasbo. "Glasba, ki je takrat nastala, je kvalitetna, ima specifičen zven in bo ostala za vedno - prav to je dandanes marsikdaj velik problem. Skladbe niso večne, pojavijo se na spletu, ostanejo popularne nekaj let, potem pa na njih nekako pozabimo. Pesmi iz osemdesetih in devetdesetih pa v res veliki količini poslušamo, še danes," povedo. 

Kljub temu da se fantje širši publiki prvič predstavljajo šele danes, pa njihovi začetki segajo skoraj 5 let nazaj, ko so v snemalnem studiu njihovega pevca in frontmana Alena Klepčarja ob druženju, preigravanju in snemanju ustanovili nov band, za katerega imajo danes, kot pravijo, velike načrte.

"Snemanja smo se lotili tako kot nekoč največja imena rock'n'rolla - z bobni, Hammond orglami, starimi kitarskimi ojačevalci in analogno studijsko opremo. Želeli smo zvok, ki spominja na tiste čase. Ko sem v svojem studiu dokončal miks albuma, pa je bil čas za piko na i. Celotna ekipa je sedla na letalo in poletela v London, natančneje v Studio Metropolis. Gre za studio, kjer so ustvarjale legende, kot so skupini Queen, Rolling Stones, pevka Amy Winehouse pa tudi mlajši izvajalci, denimo Ed Sheeran, Adele in ostali."

"Že sam občutek, da ustvarjaš v istih prostorih, z isto opremo in z istimi glasbenimi inženirji, je nekaj posebnega. Naš mastering inženir Felix Davis je bil nad skladbo navdušen. Dejal je, da je po dolgem času delal na skladbi, ob kateri si predstavlja, da bi na koncertu prižgal vžigalnik in ga dvignil nad publiko. Z Londona smo se vrnili s končnim izdelkom - našo skladbo: A million years,” pove pevec Alen Klepčar, ki ga je širša publika sicer spoznala v narodnozabavnem ansamblu Biseri.

Za skladbo so z režiserjem Žigom Gjurom posneli tudi videospot. Tako skladba kot tudi videospot govorita o večnem življenju dveh sorodnih duš. In čeprav v videospotu fantje uprizorijo smrt Alena, pa smrt v videospotu ni sinonim kratkega življenja, temveč brezčasnosti. V videospotu pa sicer lahko zasledimo tudi simpatično glavno igralko Hano Klaut, finalistko projekta Miss Slovenija 2022.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Toma 19:45 01.junij 2023.

    Glasbeniki in športniki radi rano gredo!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:24 01.junij 2023.

    Nikoli slišala za njih!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 07:47 01.junij 2023.

    Guns&Roses v slabši izdaji!