Magazin > Film & Glasba & TV
8119 ogledov

Naša televizijska zvezdnica ima res posebno službo

Večerja za 5: Na deželi
1/4
Planet TV
To pa je sanjsko ...

62-letna Irena, ki je sinoči kuhala v Šovu Večerja za 5: Na deželi in si za jedi iz krušne peči od sotekmovalcev prislužila 33 točk, ima prav posebno službo. Celo grajsko, bi  lahko rekli. S soprogom namreč skrbita za okolico baročnega dvorca Dornava. In to tako, da bi se z lahkoto kosala z okolico katerega izmed angleških dvorcev. Irena je po poklicu cvetličarska mojstrica, že desetletja lastnica svoje cvetličarne in drevesnice, zato nič čudnega, da je okolico dvorca spremenila v pravi raj. 

Z možem za dvorec kot oskrbnika skrbita od leta 2016. "Tega nisva sprejela zaradi denarja, sprejela sva zato, da ta dvorec popeljemo do neke zaključne točke, da lahko zaživi. Mož je sicer v pokoju, jaz pa sem prevelika ljubiteljica okolice dvorca Dornava, da bi se spustila v pokoj," je povedala. 

Dvorec Dornava se nahaja na ravnini Dravskega polja v naselju Dornava pri Ptuju in sodi med najpomembnejše spomenike profane baročne arhitekture na Slovenskem. Stavba je datirana okrog leta 1700 in skupaj s parkovnim kompleksom v dolžino meri blizu 1700 metrov.Prvič je bil večji objekt na tem mestu omenjen leta 1435, bil je manjši od današnjega, še piše na spletu. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.