Magazin
79 ogledov

Kako so seksali v antiki

1/5
Žurnal24 main
Spolnost, ljubezen in hrepenenja bogov, vladarjev in navadnih smrtnikov antičnega sveta so na ogled na razstavi v Atenah.

Na ogled je 280 artefaktov iz 50 muzejev sveta, med njimi najdemo najrazličnejše lučke v obliki falusov, ljubezenska pisma in erotične simbole, ki segajo v čas od 7. st. pr. Kr. do 4. stoletja po Kr.

Razstava, ki je razdeljena na devet področij, je na ogled do aprila 2010 v Kikladskem muzeju umetnosti, pokriva pa tako čas antične Grčije kot rimskega cesarstva, med drugim tudi homoseksualnost in prostitucijo.

Kustosi razstave razlagajo, da želijo s postavitvijo današnjega človeka podučiti, kako so na spolnost gledali v antiki. "V antični Grčiji ni bilo nič nenavadnega, če ste na javnem kraju zasačili dva človeka med spolnim odnosom, ljudje niso bili takšni puritanci kot danes," pravi profesor Nicholas Stampolidis.

Razstava je odprta tudi za otroke, čeprav bodo pred nekaterimi sobanami oznake, da njihova vsebina ni primerna za mlajše od 16 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.