Magazin > VIP
35324 ogledov

Znana Slovenka priznala, da tri leta v zvezi ni imela spolnih odnosov

Špela Gornik Borut Peterlin
Tudi to se dogaja.

Špela Gornik, ki smo jo spoznali v tretji sezoni šova Poroka na prvi pogled, v katerem je kot strokovnjakinja svetovala parom, je pred kratkim v svoji objavi na Facebooku razkrila, da je bila v razmerju, v katerem ni imela spolnih odnosov kar tri leta. 

Povedala je, da je partnerja spoznala na portalu Ona On in da sta bila intimna vse, dokler se nista vselila v skupni dom. Takrat pa se je njen prvi resni partner odločil, da spolnosti ne potrebujeta več. Špela je bila šokirana. Šele s študijem relacijske partnerske terapije je našla odgovore, ki jih je iskala toliko časa, saj o njih ni nihče govoril. 

“Takratni partner se je na relacijske travme odzval z drugim ekstremom - popolno odsotnostjo želje po spolnosti. Rešitve sem iskala na izobraževanjih iz seksološkega 'bodyworka' in tečajih tantričnih masaž, ki so me, namesto da bi me s partnerjem zbližale, od njega oddaljile. Šele študij relacijske partnerske terapije je moji podlagi iz sinoloških študij dal pravo orodje in ogrodje za gradnjo zdravih partnerskih odnosov,” pove Špela za Žurnal24.

Špela parom, ki živijo brez spolnosti, svetuje, da se soočanja s to težavo lotijo skupaj. “Spoznavajte, kaj so zdrave meje, zdrava samopodoba, ravnovesje med avtonomijo in  dvojino in čustvena intimnost. Ženske in moški smo relacijska ter odzivna bitja in naša čustva, ki jih občutimo v telesu, nam krepijo inteligenco. Do nje dostopamo prek ozaveščanja strategij, ki smo jih razvili v preteklih odnosih, ko smo bili mladi, naivni in relativno nemočni. Ker pogosto temeljijo na napačnih interpretacijah izkušenj iz otroštva in so večinoma nezavedne, jih lahko ponovno ovrednotimo ali posodobimo le s skupnim trudom,” svetuje Gornikova. 

Terapevtka dodaja tudi, da se moramo zavedati, da pri spolnosti ni nič črno in belo. “Ne zadovoljite se z odtenki sive in z vnaprej predpisanimi vlogami, temveč v odnos vnesite barve svoje avtentičnosti, ki korenini v vaši edinstveni esenci,” zaključi Špela.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar jate
    jate 20:28 23.junij 2024.

    jaz že ne bi trpela 3 leta brez...tako kot ženska ,ki mora bit v zakonu poslušna moškemu in mu nudit zakonske dolžnosti ,isto velja za njega,če ne adijo....3 leta kaj ste nori?

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 18:27 23.junij 2024.

    Nej pride k men, ne bo zadovoljena še par let!!!

  • 4krogci 13:34 23.junij 2024.

    supr zdej se že tle briše komentarje....demokracija pa te fore!!! Še 1x...se vidi da je bla na suši, k se še vedno obnaša NEDOJEBANO!!

Sorodne novice