Popotnik
33641 ogledov

To edinstveno atrakcijo imamo prvi v Evropi

Kristalna dolina Kristalna dolina
Prvi teden v juniju se je sredi neokrnjenega zelenja v Šmarjeških Toplicah odprla prav posebna dolina, ki je nima še nihče v Evropi.

Ni skrivnost, da zelena slovenska pokrajina že sama po sebi izžareva svežino in polni z novo energijo. A nekatere točke v naravi še posebej blagodejno vplivajo na naše počutje. Mest, kjer čista energija privre na plan, v Sloveniji ne manjka.

dolina Gračnice jo poznate? Popotnik Tudi to skrivnostno in povsem skrito dolino ponuja Slovenija

O eni izmed njih smo na Žurnalu24.si nedolgo nazaj že pisali. To je skrivnostna dolina reke Gračnice, ki naj bi imela na človeka prav posebno energijsko delovanje. Kot v svoji knjigi z naslovom "V znamenju Oriona" razlaga pater Karl Gržan, je območje treh rek Save, Savinje in Solte "središče sveta" z megalitskimi spomeniki.

dolina Gračnice | Avtor: Turistično društvo Rimske Toplice Turistično društvo Rimske Toplice
Te naj bi tam postavili praprebivalci, po vsej verjetnosti keltskega porekla. Številna doslej večinoma neznana gradišča (več sto metrov dolgi zidovi, ruševine naselbin,…), ki z izjemno natančnostjo sledijo zvezdni razporeditvi, to tezo potrjujejo. Na območju je speljana naravoslovno-zgodovinska pohodna Orionova pot, dolga deset kilometrov, na kateri se lahko prepričate o njegovih dognanjih.

Nedavno pa se je v bližini Šmarjeških Toplic odprlo novo energetsko središče. Sredi neokrnjenega zelenja, kjer se gozd prepleta z vodo in sreča z žarečo energijo kristalov, lahko po novem stopite na potovanje k notranji harmoniji in odkrivanju edinstvene energije darov Zemlje. Tako Kristalno dolino, ki je vrata odprla 6. junija, opisujejo pobudniki za njeno odprtje. Lahko se pohvalimo, da v Evropi do sedaj ni obstajala nobena tovrstna turistična atrakcija.

@kristalnadolina Danes je Kristalna dolina zaživela v vsej svoji polnosti in namenu. Hvala vsem, ki ste se udeležili tega čudovitega in magičnega dogodka. Kristalna dolina odpira vrata svetu v četrtek, 6. 6., od 17.00 ure dalje in bo odprta celo sezono, od četrtka do nedelje. Vabljeni, da tudi vi doživite energijo v prvi Kristalni dolini v Sloveniji in Evropi!💎🏞️❤️✨@Grega Kraljevski383 #kristalnadolina #doziviteenergijo #otvoritev #kristali #kdotvoritev #narava #gozd #mir #energija #dolenjska #slovenija #slovenija #ifeelslovenia ♬ original sound - kristalnadolina_official

Na vrhu doline začne izpod skal teči potok, ki se prepleta skozi celotno dolino, ob poteh pa so postavljeni kristali. Dolina je odmaknjena od mestnega šundra in ponuja popolno sprostitev ter odklop od vsakodnevne rutine. 

čebelarstvo žalostno Popotnik Bili smo prvi na svetu, a tudi na tem področju smo zaspali

V njej se obiskovalci lahko prosto sprehajajo, meditirajo ter sproščajo. Ob tem lahko raziščejo skrbno oblikovano senzorično pot in začutijo energijo kristalov pod nogami, svoje noge lahko tudi namočijo v izviru ljubezni, kjer je voda obogatena s kristali roževca. 

 

Vizija Kristalne doline je postati središče dobrega počutja, harmonije, povezanosti z naravo in kristali ter ustvarjanja skupnosti, kjer obiskovalci doživijo prepletanje osebnostne rasti, širjenja znanja ter povezovanja z naravo in kristali. "Želimo biti navdih za celostno dobro počutje in trajnostno življenje ter hkrati ohranjati spoštovanje do narave, kristalov in sveta okoli nas," pišejo na spletni strani.

Kristalna dolina bo odprta celo sezono, in sicer od četrtka do nedelje. Po predhodnem dogovoru so možni vodeni ogledi Kristalne doline in vsega, kar ponuja. 

Delovni čas:

Četrtek 11.00-20.00

Petek 10.00-20.00

Sobota 9.00-20.00

Nedelja 9.00-20.00

lifeclass portorož, morje, dopust STE JO VIDELI? Popotnik Priljubljena slovenska destinacija z novo pridobitvijo soteska Zarica pri nas Popotnik Ste že videli ta skriti čudež narave?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:51 14.junij 2024.

    Ostanite doma,ne hodite na morje,da bo tam več prostora za ostale

Sorodne novice