Slovenija
23 ogledov

Arabci bi kupili TVM

V prestižnem službenem vozilu je Zdenko Pavček včeraj zgodaj zjutraj prišel dela Žurnal24 main
Luč na koncu predora ugasnila uprava. Delavci stavko nadaljujejo.

Arabci, ki naj bi bili upanje za obubožano Tovarno vozil Maribor (TVM), želijo vstopiti v podjetje kot strateški partnerji. Takšno novico je včeraj delavcem, ki stavkajo že od 3. januarja, predal Zdenko Pavček, predsednik uprave Viatorja & Vektorja. “Ne morem povedati, v kolikšnem deležu in kdaj bodo vstopili v podjetje,” je dodal.

Kar 80 delavcev manj?
Če so delavci po njegovem obisku še imeli upanje za podjetje, se je to hitro razblinilo, ko jih je Janez Lipuš, predsednik uprave TVM, razočaral, da bodo morali kljub novim poslovnim partnerjem odpustiti 80 zaposlenih. “Saj ne vem, kaj naj si mislimo. Mi stavkamo naprej, tako smo se soglasno odločili,” je pojasnil Franjo Trojner, hišni sindikalist v TVM. Dejal je, da jih je zdaj zaposlenih 137, in če bi jih odpustili 80, po njegovem mnenju to ne bi zadostovalo za nadaljevanje proizvodnje. Kot smo že poročali, imajo arabski interesenti, in sicer korporacija Al Amad, že naročene avtobuse pri TVM, vendar jih v podjetju zaradi pomanjkanja sredstev za material ne morejo dokončati.

Saudi Arabian Airlines se odloča
“Do 15. marca mora biti predanih prvih pet avtobusov. Skupno smo jih naročili 15, deset pa že plačali lanskega julija,” je povedal Mohamed Awadalla, direktor Baracatca, posrednik med arabskimi interesenti in podjetjem TVM. Dodal je, da se Al Amad skupaj s prevoznikom Saudi Arabian Airlines zanima za nakup celotnega podjetja TVM.

Kot smo še izvedeli, naj bi prejšnji teden omenjeni Arabci obiskali Maribor in se podrobneje seznanili s podjetjem. Glavno besedo pri nakupu naj bi imela omenjena letalska družba, ki pa bo najverjetneje zahtevala revizijo TVM. Kakšne bodo naslednje poteze TVM, smo želeli povprašati tudi Lipuša, vendar se na naše klice ni odzival.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.