Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Avatar mu je zalil možgane

Avatar kinomatografi prikazujejo v navadni in v 3D tehniki. Slednja naj bi povzr Žurnal24 main
42-letni Tajvanec je umrl v bolnišnici, potem ko si je v 3D kinu ogledal film Avatar.

Moški je imel sicer že od prej težave z visokim krvnim pritiskom. Med gledanjem filma se je po mnenju zdravnikov preveč razburil, zato je padel v nezavest. V bolnišnici ugotovili možganske krvavitve. 11-dnevni boj za njegovo življenje je bil zaman, moški se ni več prebudil iz nezavesti in je umrl. Šlo naj bi za prvo smrt zaradi posledic gledanja filma.

Film Avatar je sicer težave povzročil že pri številnih gledalcih, ki so poročali o glavobolih, zamegljenem vidu in omotičnosti. Šlo naj bi sicer za ne tako redek pojav pri ogledu filmov v 3D tehniki.

Kitajske oblasti sicer ovirajo predvajanje filma, saj so kinematografom ukazale, naj ustavijo predvajanje hollywoodske uspešnice. Razlog za to naj bi bil tako komercialne kot politične narave, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kitajski film ni pogodu
Po poročanju hongkonškega časnika Apple Daily je ukaz za ustavitev predvajanja filma prišel iz državne filmske korporacije, potem ko so številni kitajski komentatorji v filmski zgodbi o boju Na'avijev za ohranitev svoje zemlje in kulture našli vzporednice z bojem kitajskih državljanov za zaščito svoje lastnine pred vlado in pogoltnimi vlagatelji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.