Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Eksplozija granate med kopanjem jarka

Slika je simbolična. (Foto: Dare Čekeliš) Žurnal24 main
Pri kopanju jarka je delovni stroj naletel na granato iz prve svetovne vojne. Eksplozivni val je podrl enega od delavcev. Na srečo ni huje poškodovan.

Policisti so sporočili, da so delavci včeraj okoli 11.40 pri Grgarju nad Novo Gorico z delovnim strojem kopali jarek za kanalizacijo na globini dveh metrov. Pri tem je nenadoma prišlo do eksplozije.

Zaradi sunka je pri tem delovni stroj nekoliko privzdignilo, udarni val pa je zadel 33-letnega delavca, ki je stal v bližini stroja. Delavca je vrglo od tri do štiri metre po zraku s ceste na travnik, pri tem pa se je na srečo le lažje poškodoval. Odpeljali so ga v bolnišnico v Šempetru pri Gorici.

Policisti so ob pomoči bombnih tehnikov ugotovili, da je po vsej verjetnosti v jarku razneslo topovsko granato iz I. svetovne vojne. Območje Grgarja in bližnje Svete gore je bilo med letoma 1915 in 1917 prizorišče izjemno krvavih spopadov med vojskama takratne Avstro-Ogrske in Italije. Z območja, ki je bilo del tako imenovane soške fronte, še danes zelo pogosto poročajo o najdbah različnega orožja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.