Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Našli drogo in mučenega psa

Žurnal24 main
Med hišno preiskavo našli zavitke, v katerih je domnevno bila konoplja, in negibno ležečega psa z odprtimi ranami.

Mariborski kriminalisti so 11. januarja izvedli hišno preiskavo v stanovanju 32-letnika v Mariboru. Ob njihovem prihodu je stanovanje zapuščal 25-letnik, ki so mu zasegli zavitek, v katerem je domnevno bila konoplja. Še več podobnih zavitkov so policisti našli tudi v stanovanju.

 

32-letnik je po poročanju policistov preiskavo poskušal preprečiti, zato so, kot so zapisali v sporočilu za javnost, uporabili prisilna sredstva. Prav tako so jih uporabili pri 25-letniku, ki je med identifikacijo poskušal zbežati.

 

Zavitke so zasegli, prav tako večjo količino denarja in druge, domnevno nelegalno, pridobljene predmete. Kriminalisti so v stanovanju našli negibno ležečega psa, ki je imel na telesu odprte rane. Veterinarski inšpektor je na kraju dogodka izdal odločbo o odvzemu živali. Psa je odpeljal nadzornik društva za varstvo in proti mučenju živali.

Oba moška so pridržali zaradi utemeljenega suma kaznivih dejanj proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, mučenja živali in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.