Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Nočno drčanje se je slabo končalo

Ljudje se še premalo zavedajo nevarnosti sankanja. Slika je simbolična (Foto: Žu Žurnal24 main
Včeraj pozno zvečer se je na Voglu izven obratovalnega časa smučišča poškodovala neka ženska.

Nesreča se je zgodila okoli 22.30 med spuščanjem z napihljivo blazino, je za Žurnal24 pojasnil Andrej Zakrajšek s PU Kranj.

Na pomoč so morali priti gorski reševalci iz Bohinja, saj zaradi zaprtega visokogorskega smučišča ni bilo prisotnega tamkajšnjega reševalca. Žensko so imobilizirali in jo z gondolsko žičnico prepeljali v dolino v roke zdravstveni službi. Izkazalo se je, da poškodbe niso hujše narave.

Na smučišču Vogel so nam pojasnili, da se tudi po zaprtju smučišča v tamkajšnjih kočah in vikendih čez noč zadržuje veliko ljudi, sami pa nimajo vpliva nad njihovim početjem preko noči.

S trezno glavo
Čeprav se je nesreča za poškodovanko iztekla dokaj blago, velja opozorilo pred podobnimi sankaškimi nesrečami, ki se lahko končajo precej hujše, s poškodbami hrbtenice ali glave, še posebej ker pri tej zabavi le malo ljudi uporablja čelade, marsikdaj pa je prisoten tudi alkohol. Gorska reševalna služba v zadnjih letih vse večkrat posreduje pri sankaških nesrečah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.