Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Ostali brez doma in očeta

1/7
Žurnal24 main
V Metavi pri Mariboru je zagorela stanovanjska hiša. Gasilcem ni uspelo rešiti 58-letnega moškega, ki je poskušal rešiti svoj dom.
Več fotografij intervencije gasilcev je dostopnih TUKAJ.

"Ob 18.45 smo preko mariborskega regijskega centra za obveščanje prejeli obvestilo, da v Metavi gori stanovanjska hiša," je povedal dežurni vodja izmene poklicnih gasilcev v Mariboru.

"Po našem prihodu na kraj je bil omenjeni objekt v celoti v plamenih," je dejal in pojasnil, da so med vožnjo na kraj prejeli obvestilo, da se v gorečem objektu nahaja oseba, zato so prvo posredovanje namenili reševanju te osebe. "Žal je podlegla ognjenim zubljem in predvsem dimu," je povedal.

Po naših informacijah je v požaru umrl 58-letni moški, ki je ravno včeraj praznoval rojstni dan. Ko je požar izbruhnil, je bil z ženo pri svoji mami, ki stanuje v bližini, njuna hčerka z babico pa je ostala doma. Deklica in babica sta jo odnesle z lažjimi poškodbami, 58-letnik pa je, potem, ko je slišal hčerko vpiti "gori, gori", skočil v hišo, da bi rešil, kar bi se dalo, a je bilo to zanj usodno.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je ogenj poškodoval ostrešje in notranjost pritličnega dela hiše in povzročil za okoli 49 tisoč evrov škode. Neuradno naj bi bil za izbruh požara kriv star dimnik. Požar je gasilo osem mariborskih poklicnih gasilcev ter 17 prostovoljnih gasilcev iz Malečnika s skupaj šestimi vozili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.