Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Rešili so le dva prašiča in psa

pozar Olsevek Matej Kampič
Iz gorečega gospodarskega poslopja so rešili dva prašiča in psa, deset govedi je poginilo.

Danes  malo pred drugo uro ponoči je v Laporju izbruhnil požar na pretežno lesenem gospodarskem poslopju, ki je v celoti zgorel. V požaru je zgorelo tudi vso  seno, ki ga je bil poln celoten zgornji del objekta, dva  kmetijska traktorja, kombajn za silos, kosilnice in cisterna za gnojnico.

Žal gasilci niso uspeli rešiti deset glav govedi, ki so v požaru poginile, jim je pa uspelo iz gorečega poslopja rešiti dva prašiča in psa. 

Prve nestrokovne ocene kažejo, da je nastalo za okoli 150.000 evrov materialne škode, kriminalisti pa zaradi tlečega sena še niso mogli opraviti ogleda kraja požara, zato vzrok še ni znan.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:07 14.avgust 2014.

    Pa kaj je lahko še natlaču pod tale hlev ! Res so kmetje smešni . Kako morejo shranjevati traktorje , avte po seniki . Kako lahko nabutajo seno na podstreho , spodaj imajo pa živali. Seno se lahko vžge samo ...prikaži večo . A teli agropospeševalni tehniki po terenu nič ne opozarjajo na to neukih kmetov . Na vse to pa potegnejo še elektiko , tam pa sto miši sam čaka , da bo lahko grizlo plastiko.? Jaz se spomnim , da je stric premetal vso seno na hlevu , ker se je preveč segrelo.