Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Streli so na srečo zgrešili

Žurnal24 main
Na bencinskem servisu v Domžalah je v nedeljo prišlo do streljanja in poskusa umora. Policisti so osumljence že izsledili.

Po dogodku so policisti Policijske postaje Domžale zaradi poskusa umora ovadili 18-letnega Kamničana, so sporočili s PU Ljubljana. Poleg tega so policisti kazensko ovadili tudi 19-letnega Kamničana, ki je v tem času na domžalskem bencinskem servisu s kovinsko palico udaril po glavi 24-letnega Domžalčana, pozneje pa še 25-letnega moškega iz Izole.

Omenjena Kamničana sta v nedeljo pripeljala na bencinski servis v Domžalah, z njima pa je bilo še pet znancev. V istem času se je na kraj pripeljal tudi 24-letni Domžalčan z dvema znancema. Po navedbah policije je 18-letni Kamničan v prostorih servisa brez vzroka začel izzivati k pretepu: z Domžalčanom sta se začela prerivati, vendar so ju drugi iz družbe razdvojili, za tem pa so skupaj zapustili prostore servisa.
Pozneje sta se 18- in 24-letnik pred objektom znova sprla. Devetnajstletni Kamničan je s kovinsko palico udaril po glavi 24-letnega Domžalčana, čemur je sledilo prerekanje med obema zbranima skupinama. Tedaj je 18-letni Kamničan izza pasu potegnil pištolo in večkrat ustrelil proti 24-letnemu Domžalčanu, a ga je zgrešil, navajajo policisti.

Zasegli pištolo in palico
Oba osumljenca sta se po dejanjih odpeljala s kraja dogodka, poškodovanca, ki sta utrpela lažje telesne poškodbe, pa sta sama poiskala zdravniško pomoč.

Policisti so identiteto osumljencev ugotovili še istega dne in jima tudi odvzeli prostost. Kot so sporočili, so 18-letniku zasegli pištolo znamke češka zbrojovka s pripadajočim nabojnikom, v katerem so bili štirje naboji, zasegli pa so tudi kovinsko palico, ki jo je osumljeni 19-letnik izročil znancem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.