Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Zaradi nesreče zastoj na štajerski avtocesti

protest, podizvajalci, primorska avtocesta
1/4
Saša Despot
Na štajerski avtocesti je bila zaradi naleta devetih vozil med priključkoma Dramlje in Celje proti Ljubljani več kot dve uri zaprta polovica avtoceste. Ena oseba v bolnišnici.

Po podatkih prometno-informacijskega centra (PIC) je bila zjutraj zaradi nesreče na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod v smeri Ljubljane zaprta polovica avtoceste, od 8. ure dalje pa le še prehitevalni pas. Ob 9. uri so cesto spet odprli za ves promet.

Verižno trčenje zaradi počene gume

Do nesreče na avtocesti Maribor–Ljubljana, v kateri je bilo udeleženih devet vozil, eno tovorno in osem osebnih, je prišlo ob 5.40.

Vozniku osebnega vozila je med prehitevanjem tovornega vozila počila pnevmatika in je trčil v vozilo, ki ga je prehiteval. Šestim vozilom, ki so vozila za njima, je uspelo varno ustaviti, sedmo vozilo, ki ga je vozila voznica iz Romunije, pa je zaradi neprilagojene hitrosti trčilo v vozilo pred njo, zaradi česar je prišlo do verižnega trčenja devetih vozil, je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter nevtralizirali razlite motorne tekočine. V trčenju sta se lažje poškodovali romunski državljanki, povzročiteljica prometne nesreče in sopotnica v osebnem vozilu. Eno osebo so prepeljali v bolnišnico.

Vožnja po vzporedni cesti

Na PIC so zjutraj svetovali, naj vozniki osebnih vozil zapustijo avtocesto na priključku Slovenske Konjice in nadaljujejo pot po vzporedni regionalni cesti Slovenske Konjice–Frankolovo–Vojnik–Celje center, kjer so se lahko spet priključili na avtocesto. Zaradi nesreče so namreč nastajali daljši zastoji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.