Slovenija
47 ogledov

Črni časi za študente

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Manj denarja in povpraševanja. Več neplačnikov. Prednjači delo v strežbi.
Letos bi praznovali 50. obletnico obstoja servisa. To bo najbrž pogreb.
Marjan Krajnc

Vedno manj je prostega dela za študente, tudi plačani smo v zadnjem času manj," nas je opozorila študentka Alenka iz Maribora.

Kriza se pozna
Kriza in recesija v Mariboru se poznata tudi na trgu študentskega dela. “Urne postavke za študente so začele padati oktobra. Ta mesec so se nekoliko ustalile. Vse to so posledice krize in zategovanja pasu v več podjetjih tu na Štajerskem,” je za Žurnal24 pojasnil Franci Lakoše, lastnik študentskega servisa Alt Lakoše iz Maribora. Dodal je, da je med deli velik upad po potrebi študentske pomoči v prodaji, saj se trgovine v Mariboru zapirajo kot po tekočem traku.

Postavke tudi za petino nižje
Še ostreje pa je na trenutno slabo stanje na trgu študentskega dela v Mariboru in okolici opozoril Marjan Krajnc, lastnik Študentskega servisa Maribor: "Tudi neplačnikov je vedno več. Stanje se slabša. Če bo sprejet zakon o malem delu, ki je ena izmed velikih neumnosti te vlade, pa bodo mladi tako životarili." Poznavalci pravijo, da so se v zadnjih mesecih urne postavke študentskega dela znižale tudi za 20 odstotkov. Ker razen v strežbi ni ponudbe novih del, pa se marsikateri študent, ki se je kelnarjenja v boljših časih otepal, zdaj odloči poseči tudi po zadnjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.