Slovenija
0 ogledov

DeSUS izbral, a Zanoškar še ni rekel da

“Podprl sem amandma SDS, podprl pa sem tudi precej amandmajev LDS. Glasoval sem Žurnal24 main
DeSUS je že izbral kandidata za novega ministra za okolje, a njegovega imena nočejo sporočiti pred uradno razrešitvijo Karla Erjavca. Zanoškar se nagiba k zavrnitvi funkcije.

Poslanec DeSUS in slovenjgraški župan Matjaž Zanoškar še ne ve, ali so ga resnično potrdili za kandidata, prav tako še vedno ne ve, ali bo ponudbo sprejel. "V tem trenutku imam skoraj več argumentov, da rečem ne tej kandidaturi," je dejal in pojasnil, da ga iz stranke danes o tem niso nič vprašali.

 

Dogovorili smo se, da bo narejen širši kadrovski pristop in da bo stranka dobila tudi druge kandidate. Zelo bi me presenetilo, da bi se osredotočili samo na moje ime. Res sem v kadrovskem postopku, sem pa prosil, naj se pridruži še več imen. Mi je pa popolnoma jasno, da stranka želi, da bi jaz to prevzel, da bi rešil vse ostale probleme.
Matjaž Zanoškar

 

Generalni sekretar stranke Ljubo Jasnič je potrdil, da je izbrani kandidat član poslanske skupine DeSUS, da pa bo ime znano po razrešitvi sedanjega ministra za okolje Karla Erjavca.

 

Izbranega kandidata je obravnavala kadrovska komisija stranke, v torek ali sredo ga bo obravnaval še izvršni odbor DeSUS in ga nato posredoval premierju.

O razrešitvi Erjavca bo najprej odločal DZ, zatem pa bo predsednik vlade Borut Pahor zahteval ime kandidata za novega ministra za okolje. "V kolikšnem času se bo to zgodilo, pa je odvisno od premierja," je poudaril Jasnič.

Pahor je minuli teden na podlagi predloga računskega sodišča DZ napovedal razrešitev ministra za okolje Erjavca. Obenem je stranko DeSUS pozval, naj predloži ime kandidata za novega ministra.

Zamenjala bi si stolčka
Edini kandidat za ministra, ki so ga v DeSUS predstavili, je prav Zanoškar. Na ta način bi Erjavec Zanoškarja enostavno zamenjal v poslanski klopi, saj sta na volitvah kandidirala v istem volilnem okraju.

Erjavec je sicer kot svojo naslednico predlagal klimatologinjo Lučko Kajfež Bogataj, ki pa je to možnost zavrnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.