Slovenija
15 ogledov

Drobnič pretrgal še zadnjo nit

Vrste KDS bo krepil tudi Janez Drobnič. Žurnal24 main
Janez Drobnič, nekdanji minister in vidni član stranke, je nepreklicno izstopil iz Nove Slovenije. O svoji prihodnosti za zdaj še noče govoriti.

Drobnič je pojasnil, da je z včerajšnjim dnem izstopil iz vseh funkcij v stranki, torej mesta podpredsednika stranke in mesta podpredsednika izvršilnega odbora. O razlogih javno noče govoriti, čeprav jih je pisno predstavil predsedniku stranke Andreju Bajuku. Drobnič je prav tako skrivnosten o svoji prihodnosti. "Trenutno sem na dopustu, o načrtih za prihodnost bom govoril, ko bo prišel čas za to," je za zurnal24.si povedal nekdanji minister za delo.

 

Tudi uradno

Generalni sekretar Krščansko demokratske stranke Marko Štrovs je povedal, da je ministrstvo za notranje zadeve izdalo odločbo o vpisu v register strank. Njena kratica bo KDS.

Drobnič ni želel razkriti, ali se bo pridružil nekdanjemu strankarskemu kolegu Marku Štrovsu v pravkar ustanovljeni Krščanski demokratski stranki ter ali bo kandidiral na septembrskih volitvah.

Nesoglasja dlje časa
Drobnič je bil v prvi polovici mandata aktualne vlade minister za delo. Premier Janez Janša ga je nato zamenjal z Marjeto Cotman, Drobnič pa se je vidno oddaljil od vladne politike in tudi stranke, saj je letos celo izstopil iz poslanske skupine. Nedavno se je spustil v odkrit spor z vodstvom NSi, ki ga ni uvrstila na kandidatno listo za jesenske državnozborske volitve, zato je bil izstop pričakovan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.