Slovenija
9 ogledov

Firefox 3.0 v prvi beta verziji

Zadnje raziskave so povsem razblinile mit o brezmadežni ognjeni lisički, ki se j Žurnal24 main
Mozzila je izdala beto različico brskalnika Firefox 3.0. Kljub temu pa družba uporabnikom svetuje, naj zaenkrat še vedno uporabljajo različico 2.0.

Verzija 3.0 je namreč zaenkrat namenjena le v testne namene, saj ima program še vedno pomanjkljivosti. Mike Beltzner, Mozillin grafični oblikovalec, je kljub temu namignil na nekaj novosti, ki se jih bodo v prihodnje lahko veselili uporabniki. Program naj bi bil za uporabnika varnejši, saj bo med drugim vseboval integrirano varovalo pred t. i. malwareom, prav tako bo program prilagojen nastavitvam v Visti.

Prav tako naj bi bilo precej spremenjeno upravljanje z zaznamki in zgodovino. Velik napredek naj bi bil storjen tudi glede izgub pri uporabi pomnilnika, po čemer je "slavna" aktualna različica. Firefox 3.0 Beta 1 je na Mozillini strani na voljo v 21 jezikih v verzijah za Windows, Mac OS X in Linux okolje.

Kdaj bo končna različica brskalnika na voljo uporabnikom, še ni znano, verjetno pa Mozilla datuma sploh ne bo izdala, temveč bo izdelek na voljo, ko bo pač povsem nared. Do takrat pa naj bi se pojavilo še kar nekaj beta različic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.