Slovenija
1456 ogledov

Karavanke zaradi naleta še drugič popolnoma zaprte

Karavanke prometna nesreča vaja Profimedia Gasilsko posredovanje v predoru Karavanke.
Petkovo popoldne je zelo naporno za voznike na slovenskih cestah.

Predor Karavanke na gorenjski avtocesti je bil zaradi prometne nesreče na avstrijski strani eno uro zaprt proti Avstriji, so popoldne sporočili s prometnoinformacijskega centra. Obvoz za osebna vozila je bil možen preko Ljubelja ali Korenskega sedla. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj, dolg kilometer. Prav tako zastoji med priključkoma Jesenice zahod in vzhod proti Ljubljani.

Malce pred 19. uro so sporočili, da je bil predor Karavanke zaradi naleta znova zaprt v obe smeri.

Prometnoinformacijski center je poročal še o nesreči na južni ljubljanski obvoznici med priključkom Ljubljana jug in Malencami proti Obrežju, kjer je bil oviran promet na odstavnem pasu.

Zaradi nesreče je bil zaprt tudi prehod Rateče na cesti Kranjska Gora - Rateče. Prav tako je bila zaprta regionalna cesta Logatec - Vrhnika.

Zastoji so bili tudi na primorski avtocesti na več odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani, proti Kopru pa mimo Kozarij proti Vrhniki, na ljubljanski južni obvoznici med Barjem in Malencami proti Dolenjski, pa tudi na štajerski avtocesti med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Fram proti Mariboru ter pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Zastoje so beležili tudi na območju Bleda v obe smeri.

Obeta se kaotičen prometni konec tedna. Agencija za varnost prometa (AVP) bo v soboto zato voznikom na glavnih bencinskih servisih na avtocestnih krakih med 11. in 18. uro delila letake o varni vožnji, glede na vroče dni, ki se obetajo, pa tudi vodo, so sporočili iz AVP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice