Slovenija > Črna kronika
6259 ogledov

Grozljiva prometna nesreča na dolenjski avtocesti

policijski avtomobil PU Koper policijski avtomobil
Ob trku je 64-letnika odbilo preko ograje, kjer je obležal hudo poškodovan.

Včeraj je nekaj pred 18. uro prišlo do hude prometne nesreče na avtocesti pri Selah pri Karteljevem iz smeri Ljubljane proti Obrežju, so sporočili novomeški policisti.

64-letni voznik avtomobila znamke BMW avstrijskih registrskih oznak je zaradi okvare avtomobil ustavil na pasu za počasna vozila. Policisti so ugotovili, da so bile na vozilu prižgane varnostne utripalke, ovira je bila označena z varostnim trikotnikom, voznik iz Bosne in Hercegovine pa se je nahajal pred vozilom. A vseeno je po pasu drvel 38-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom bosanskih registrskih oznak ter brez zaviranja trčil v zadnji del avtomobila. Več metrov ga je potiskal pred seboj ob varnostni ograji, ob trku pa je 64-letnika odbilo preko ograje, kjer je obležal hudo poškodovan. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

38-letnega voznika tovornega vozila čaka kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Novomeški policisti ob tem opozarjajo, da je treba v primeru prometne nesreče na avtocesti kraj označiti oziroma zavarovati. Pri tem moramo ravnati izjemno previdno: "Prižgemo varnostne utripalke in postavimo varnostni trikotnik. Voznik in potniki naj si nadenejo odsevne brezrokavnike, ves čas naj bodo pozorni na lastno varnost in se čimprej umaknejo za varnostno ograjo. O nesreči naj takoj obvestijo policiste na interventno številko 113 in počakajo na prihod interventnih služb."

Ob tem opažajo, da se zaradi čedalje gostejšega prometa na avtocestah in hitrih cestah povečujejo možnosti za nastanek prometnih nesreč, ki povzročajo zastoje v prometu, poškodbe ljudi in infrastrukture ter smrtne žrtve. "Posledice nesreč so lahko še hujše, če intervencijska vozila ne morejo dostopati do lokacij nesreče. Pravilno razvrščanje ob zastoju na avtocesti je ključnega pomena, saj lahko reši življenje," poudarjajo policisti. Vzpostaviti moramo reševalni pas, ki je dovolj širok za vožnjo intervencijskih vozil.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice