Slovenija > Komentarji in kolumne
4 ogledov

Iz države nam odvažajo traktorje

Zgodbe o dragih avtomobilih in visokih plačah so zanimive, milijoni odtekajo drugje.

Janez Zalaznik | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Ali veste, kako iz kmetijske zadruge sredi belega dne ukrasti traktor? Na traktor navežete sod ali kakšno drugo ničvredno železje in se s strašnim truščem odpeljete proti izhodu. Varnostnik vas bo strogo vprašal, kam nameravate to odpeljati, in vam ukazal, da zadevo odpnite, potem pa vas nagnal iz zadruge. To je sicer šala iz sovjetskih časov, ampak pogosto se mi zdi, da se točno to dogaja pri nas. Ukvarjamo se z ničvrednim železjem, ki ustvarja velik trušč, medtem pa nam iz države vozijo traktorje.


Velike zgodbe. Se spomnite novega dragega avtomobila, ki naj bi si ga omislil šef NLB? V pogodbi so mu ga obljubili nadzorniki, v obraz oziroma med glavne medijske zgodbe pa ga je menda dobil, zato da mu je nekdo pokazal svojo moč in izsilil podpis pogodbe. Medtem se 320 davkoplačevalskih milijonov, ki so bili dani kot posojilo, spremeni v delnice NLB. Podobno kot s šefom NLB naj bi bilo pred časom s sponzorstvi, ki so jih očitali šefu Zavarovalnice Triglav in o čemer smo na veliko pisali, a so potem revizije pokazale, da ni bilo nič narobe. Nekateri tudi v poročanju o črni gradnji Vitoslava Türka vidijo takšno teorijo zarote. Milijoni, ki so poniknili v njegovih prejšnjih mandatih na čelu Elesa, ne vznemirjajo nikogar.

Seveda mediji nosimo ogromno odgovornost, da prevečkrat pišemo le o železju. To so vremenske postaje, ki jih je vzdrževalo ministrovo podjetje. Traktor je tokrat elektronsko cestninjenje in bo kmalu odpeljal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.