Slovenija
17 ogledov

Konkurenčnost pred sindikati

Borut Pahor je takole segel v roke predsedniklu GZS Samu Hribarju Miliču. (Foto: Žurnal24 main
Vlada bo ustvarila konkurenčno gospodarstvo, tudi na račun sindikatov, je premier Pahor obljubil gospodarstvenikom.

"Tako kot sem dal besedo sindikatom, da bomo izven paketa sprejeli zakon o minimalni plači, ne glede na to, da so imeli delodajalci pripombe, sem danes dal besedo, da bomo šli v smer dvigovanja kazalcev konkurenčnosti, tudi če bodo sindikati temu nasprotovali," je premier Borut Pahor dejal po srečanju s predstavniki delodajalcev.

Delodajalci so ga opozorili na nujnost sprememb delovne zakonodaje in drugih ukrepov za večjo konkurenčnost ter na slabše pogoje domačih bank glede na tuje.

Jutri zakon o minimalni plači
Sestanek je bil sklican v luči priprav vlade na dokončen sprejem izhodne strategije, je dejal premier in potrdil, da bo vlada v četrtek sprejela program stabilnosti ter predloga zakona o minimalni plači in sprememb zakona o dohodnini.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

S tem bo vlada "tudi formalno začela implementirati ukrepe izhodne strategije, ki bo v celoti sprejeta do začetka prihodnjega meseca in jo bo vlada poslala v državni zbor", je dodal premier.

Banke morijo podjetnike
Delodajalci so Pahorja opozorili med drugim na nujnost sprememb delovne zakonodaje za uveljavljanje politike varne prožnosti, na problem likvidnosti gospodarstva in nujnost sprejetja tudi drugih ukrepov za povečanje konkurenčnosti podjetij.

Gospodarstveniki so še posebej nezadovoljni z likvidnostjo slovenskih bank, saj so po njihovem nekonkurenčne tujim bankam glede pogojev za pridobitev posojil in obrestnih mer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.