Slovenija
0 ogledov

Na prvi dan še drugam

Maribor Katarina Pernat
Prenova. Na OŠ Franceta Prešerna še traja, na OŠ Toneta Čufarja prihodnje leto.

Maribor. “Načrtujemo, da bo investicija končana do novembra. Otroci zadnjega triletja bodo do takrat gostovali na Osnovni šoli (OŠ) Leona Štuklja,” je za Žurnal24 dejal Milan Mikl, podžupan Mestne občine Maribor (MOM).

Dela bodo končana v roku

Prvi šolski dan tako nekaj več kot 700 učencev zdaj največje mariborske šole – OŠ Franceta Prešerna, ki se je letos združila z OŠ Borisa Kidriča – še ne bo prestopilo praga prenovljenega vzhodnega trakta šole. “Dela potekajo po načrtu. Če bi prilivi prihajali nekoliko hitreje, kot je zakonsko določeno, bi lahko tudi mi nekoliko pohiteli,” je pojasnil Peter Kosi, direktor Granita, ki je glavni gradbeni izvajalec 2,8 milijona evrov vrednega projekta.

Med počitnicami pa so se tudi na nekaterih drugih OŠ začela nujna investicijska dela. V OŠ Draga Kobala obnavljajo napeljave, v podružnični šoli Staneta Lenardona v Razvanju obnavljajo severno fasado in okna; nova okna bodo imeli tudi v OŠ Tabor 1.

Na hodniku tudi to leto

Tudi to šolsko leto pa bodo morali učenci OŠ Toneta Čufarja na Pobrežju malicati na hodniku, saj njihova šola še ni prišla na vrsto za investicijo. “Resnično si želimo, da bi tamkajšnjim učencem čim prej zagotovili jedilnico, kot se spodobi,” je ob tem dejal Mikl. Po načrtih naj bi začeli nov vezni trakt s centralno kuhinjo, jedilnico in avlo graditi leta 2012, dela pa naj bi končali do leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.