Slovenija
20 ogledov

Na trnih iz ure v uro

Sindikat dobiva o usodi zaposlenih zgolj skope informacije. Prisilni upravitelj Žurnal24 main
Decembrske plače šele spomladi. Akontacija januarske izplačana danes?
Na zimsko službo smo pripravljeni.
Marko Plečko

“Bil je plačni dan, plač pa ni bilo. Položnice moramo plačati, pa nas nihče nič ne vpraša,” je bil razburjen eden izmed zaposlenih v Cestnem podjetju Maribor (CPM).

“Decembrske plače so po odločitvi sodnika in prisilnega upravitelja zapadle v prisilno poravnavo. Izplačane bodo, ko bo priznana prisilka, torej šele marca ali aprila,” je pojasnila Barbara Matul, prva sindikalistka v podjetju CPM iz Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije.

Akontacija januarske plače
“Zaposlenim bo podjetje izplačalo akontacije januarskih plač,” je dejal Marko Plečko, prokurist v CPM. Neuradno naj bi zaposleni – večina jih je do petka na podaljšanem kolektivnem dopustu – akontacijo v višini 250 evrov bruto prejeli danes.

O večjih projektih nič
Na namigovanja, da je CPM bolj zrelo za stečaj kot prisilno poravnavo, je prisilni upravitelj Silvo Zorec dejal: “V tem trenutku še nimam argumenta, da bi ugovarjal prisilni poravnavi.” Na vprašanje, kateri so še večji projekti CPM, pa Plečko ni odgovoril.

Sicer se še dogovarjajo z Alpine Bauom, da bi zanje nadaljevali gradnjo predora Markovec. Sindikat, ki o usodi zaposlenih od uprave dobiva zgolj skope informacije, pa prisilnemu upravitelju zameri, da se v enem tednu od uvedene prisilne poravnave z njimi še ni sestal. “Za to še niso izrazili želje,” je razložil Zorec, prva sindikalistka pa je odgovorila: “Če imaš čiste misli, se kot nov v podjetju prideš predstavit vsem, tudi zaposlenim oziroma sindikatu.” Sestanek uprave in prisilnega upravitelja je napovedan za petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.