Slovenija
18 ogledov

Ukradli so ga, da bi lažje prišli sem

Deček našel družino GPU
V Šentilju je ostal sam, njegovo mamo in očeta so našli s pomočjo policije.

Policisti imajo v teh dneh izjemno težko nalogo, soočeni so s številnimi tragičnimi zgodbami ljudi. "V gneči in zmedi, ki jo povzroča množica, lahko pride tudi do izgube najbližjih, največkrat otrok," pravi Vesna Drole z generalne policijske uprave, ki je poslala videoposnetek z eno od takšnih zgodb.

Sedemletni Ahmed se je v nastanitvenem centru v Šentilju znašel sam, s pomočjo policistov pa je danes že pri svoji mami. V vmesnem času je nanj popazila humanitarka Barbara Novak iz društva NI-LU iz Srca do src, ki je povedala, da je bila "nekakšna nadomestna mama". 

Mama v Celovcu, oče v Iraku

Dečka so na poti ukradli, da so čimprej pripotovali do sem, v Šentilju pa je ostal sam. "Iskala se je mama, sestrica in brat," je povedala Novakova. Mamo so s pomočjo avstrijskih varnostnih organov našli v Celovcu, policija pa je vzpostavila stik tudi z očetom, ki je trenutno še v Iraku.

"Mariborski policisti smo še posebej ponosni, da smo soustvarili srečen razplet te sicer žalostne zgodbe," je dejal Miran Šadl s PU Maribor. "Barbara je nesebično priskočila na pomoč fantku, ki mu želimo vso srečo in vse dobro."