Slovenija
0 ogledov

Nemčija: Ne uporabljajte IE

Microsoft popravke objavlja mesečno, naslednji naj bi bil 9. februarja, a bo ver Žurnal24 main
Nemčija je uporabnike interneta pozvala, naj zaradi preslabe varnosti prenehajo uporabljati Internet Explorer.

Zvezna pisarna za informacijsko varnost je opozorilo izdalo po tem, ko je največji proizvajalec programske opreme na svetu priznakl, da je Internet Explorer (IE) šibki člen) v povezavi z nedavnimi napadi kitajskih hekerjev na Google.

Microsoft pravi, da je mogoče varnostno luknjo, prek katere so hekerji izkoristili Google in napadali elektronske naslove kitajskih borcev za svoboščine, odpraviti, če uporabniki v nastavitvah brskalnika stopnjo varnosti nastavijo na "visoko". Vendar pa posledično brskalnik ne bo prikazoval številnih običajnih in povsem nenevarnih strani. Nemčija sicer vztraja, da niti ta rešitev uporabnikov ne bi obvarovala pred napadi, poroča BBC.

Luknja v varnostni kodi se nanaša na različice IE 6, 7 in 8, torej vse najbolj razširjene. Microsoft že mrzlično pripravlja popravke, vendar se spopada s kompleksnimi težavami, kako ustrezno popraviti vse tri različice brskalnika.

Googla bolijo kitajska polena
Google je nedavno zagrozil, da se bo umaknil z velikanskega kitajskega trga, če vlada v Pekingu ne bo imela več razumevanja za njegovo delo. Google oblasti posredno obtožuje, da stojijo za napadi nanj, prav tako gre Googlu v nos dogovor o obvezni cenzuri določenih strani. Google ima sicer na Kitajskem tretjinski delež, daleč pred njim je kitajski iskalnik Baidu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.