Slovenija
26675 ogledov

Vremenska napoved: Arso z opozorilom, to nas čaka

Nevihta, oblaki, neurje Profimedia
Poletje se ta teden še ne bo poslovilo.

Območje visokega tlaka nad srednjo Evropo slabi. K nam s šibkim severovzhodnikom doteka nekoliko bolj vlažen in v višinah malo hladnejši zrak, pojasnjujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje.

Vseeno je za nami vroč poletni dan, ponekod so se temperature približale septembrskim rekordom, v nekaterih krajih po Sloveniji pa so besnele poletne nevihte.

Nevihte so se do večera že umirile, zjutraj bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, ponekod pa bo tudi kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20 °C.

Tudi v ponedeljek lahko čez dan pričakujete posamezne plohe ali nevihte, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije in v Alpah. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, najvišje dnevne temperature pa bodo od 27 do 32, na Goriškem do 34 °C.

Napoved Arso | Avtor: Arso Arso

Za zahodni del Slovenije so na Arsu prižgali rumeno opozorilo zaradi pričakovanih neviht, za jugozahodni del pa oranžno opozorilo zaradi velike požarne ogroženosti naravnega okolja.

Kaj sledi?

Poletje se še ne bo poslovilo, tudi v torek in sredo bo sončno in vroče, predvsem v hribovitem svetu bo možna kakšna nevihta. V četrtek pa bodo popoldanske nevihte nekoliko pogostejše.

"Od četrtka do vključno nedelje bodo naši kraji med dvema vremenskima procesoma, eden se bo zadrževal nad zahodno Evropo, drugi nad Črnim morjem. Med četrtkom in petkom nas bo od jugozahoda dosegla neizrazita hladna fronta, za njo se bo polje zračnega tlaka prehodno nekoliko okrepilo. V začetku tedna se nam bo od zahoda približevala nova vremenska motnja. V višinah se bo okrepil jugozahodnik," napovedujejo na Arsu.

Kljub temu bodo temperature še vedno vztrajale do okoli 30 stopinj. "V soboto in nedeljo bo vreme verjetno večinoma suho, v ponedeljek in torek pa bodo padavine verjetnejše. Postopno bo malo hladneje," še dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.