Slovenija
5 ogledov

Pahor telefonira, koalicija trpi

Kresalova ne verjame, da je Pahor resnično poklical Brezigarjevo, čeprav je klic Žurnal24 main
Prejšnji teden naj bi Pahor poklical tožilko Brezigarjevo in ji v luči spora z ministrom Zalarjem izrazil podporo pri nadaljevanju njenega mandata. Katarina Kresal: to bo slabo za odnose v koaliciji.

Premier Borut Pahor naj bi vrhovni državni tožilki Barbari Brezigar izrekel svojo podporo in željo, da na funkciji ostane do konca mandata, ki se ji bo iztekel sredi prihodnjega leta, piše današnji Dnevnik.

Tako neposredno izražena podpora lahko sproži nove napetosti v koaliciji, saj se je Brezigarjeva v zadnjih tednih zapletla v spor s pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem (LDS) zaradi razmer na ljubljanskem okrožnem tožilstvu.

"Neprimeren poseg"
Predsednica LDS Katarina Kresal je na Dnevnikovo prošnjo za komentar glede klica dejala, da verjame, da se kaj takšnega ni zgodilo; to bi namreč v trenutnem položaju pomenilo neprimeren poseg v pristojnost resornega ministra in vlade kot kolektivnega organa odločanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.